Florian Mollet Pinot Noir Rosé, Domaine Roc de l'Abbaye 2023

Frankrig
Frankrig
Loire

Sprød, stilren og krystalklar rosé med den exceptionelle elegance og mineralitet, man kender fra Loire.

Læs mere

Sprød, stilren og krystalklar rosé med den exceptionelle elegance og mineralitet, man kender fra Loire.

Læs mere
  Spar 31%
  Pinot Noir Rosé, Domaine Roc de l'Abbaye 2023

  Før 129 kr.

  89
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asparges
  Mager fisk
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter
  Velkomst
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Tranebær

  Tranebær

  Druer

  100%

  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Det er ingen hemmelighed, at Florian Mollet skaber fantastiske hvidvine og rødvine, men mesteren fra Sancerre kan bestemt også skabe fremragende rosé. Denne elegante rosévin er skabt på de fineste Pinot Noir-druer i Loire og udviser med stor ynde Pinot Noirs evne til at skabe sprøde, friske og krystalklare rosévine i Frankrig.

  Selvom Provence for mange fortsat er forbilledet for sprød rosévin, så finder du i Loire en unik stil af rosé, der med lethed kan konkurrere med de populære udgaver fra den franske kystlinje. Loire er præget af et køligere klima, hvilket skaber vine med exceptionel elegance, mineralitet og friskhed.

  I duften mødes du af nyplukkede hindbær, kvæde og noter af rosenblade. Smagen udfolder sig med noter af ribs, vilde jordbær, der forener sig sammen med hvid fersken og modne citrusfrugter. Vinen er udelukkende lagret på ståltanke for at bevare al den friske frugt fra druerne.

  En liflig forfriskning til godt selskab under solen eller som en veloplagt ledsager til et velanrettet skaldyrsfad, friske sommersalater med kylling eller grillede asparges.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Domaine Roc de l'Abbaye - Florian Mollet 1_Edit.jpg
  Produceret af Florian Mollet
  I hjertet af Sancerre i middelalderbyen Saint-Satur ligger Domaine du Clos du Roc – en historisk vinejendom, der nyder godt af den kalk- og flintholdige jordbund, som findes her. Når det så er Florian Mollet, der står på vinetiketterne og ikke den historiske ejendom, der ellers har en prominent plads i Sancerre takket være det unikke terroir, så skyldes det hans særlige aftryk på husets vine og evne til at kultivere det mineralske udtryk i vinene, som Loire-dalen er så kendt for. Mollet-familien har siden 1850 bestyret den legendariske Sancerre-ejendommen Clos du Roc de l’Abbaye og det unge talent har siden 2000 ledet huset med sikker hånd og sans for fornyelse. Han har bygget en moderne vinkælder og udvidet markarealet op til 17 hektar. Takket være hans nære kendskab til flinteholdig jord, som han også har tilegnet sig under vinstudier i Sydafrika og Australien, har vinene fra hans hånd fået stor international anerkendelse for deres friske, flintemineralske stil og exceptionelle kvalitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt