Masseria Surani Negroamaro Sorani - Rosé 2022

Italien
Italien
Puglia

Vilde jordbær og kirsebær er de dominerende smagsindtryk i denne elegante rosé. Smagen er dejlig tør og med et let bid i eftersmagen.

Læs mere

Vilde jordbær og kirsebær er de dominerende smagsindtryk i denne elegante rosé. Smagen er dejlig tør og med et let bid i eftersmagen.

Læs mere
  Negroamaro Sorani - Rosé 2022
  165
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Blomme

  Blomme

  Solbær

  Solbær

  Hindbær

  Hindbær

  Rose

  Rose

  Druer
  Negroamaro

  Beskrivelse

  Helios er fremstillet af Negroamaro-druer. Vinen har efter presningen haft skindkontakt i 24 timer for at opnå den flotte laksefarve. Selve gæringen af vinen tager 10 dage, hvorefter vinen klargøres og tappes på flaske og ligger og "modner" i 4 måneder inden den frigives til salg. Vilde jordbær og kirsebær er de dominerende smagsindtryk i bouquet og smag. Smagen er elegant, tør og med et let bid i eftersmagen der gør Helios perfekt til fisk, aperitif og salater.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Masseria SURANI - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Masseria Surani
  Masseria Surani blev etableret tilbage i starten af 1900-tallet i Manduria der en del af Salento-halvøen. I dag er 55 hektar beplantet med vinstokke – en del af disse er over 40 år gamle. I 2012 blev Masseria Surani overtaget af Tommasi-familien, der som det første satte en større renovering af kældrene i gang – så der i dag er 700 kvadratmeter topmoderne vinkælder og lagerfaciliteter. Ud over de lokale druer Primitivo, Negroamaro og Fiano er der også plantet Cabernet Sauvignon og Chardonnay i mindre omfang. Manduria-området var tilbage i 700-tallet under græsk herredømme, hvorfor Tommasi har valgt at opkalde vinene efter græske guder.
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt