Delgado Zuleta Amontillado - Monteagudo
Spanien
Jerez
Amontillado har en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. Tør, kompleks og gastronomisk velegnet.
Læs mereAmontillado har en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. Tør, kompleks og gastronomisk velegnet.
Læs mere
225
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asparges
Foie Gras
Gris
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Abrikos
Valnød
Læder
Kanel
Kamille
Citron
Æble
Druer
Palomino Fino
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Amontillado er en dejlig tør sherry af typen fino. Vinen er skabt på 100% Palomino-druer og lagres imellem 12 og 14 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade. Solera-systemet er et komplekst lagringssystem i etager af stablede fade, der blander vin i forskellige aldre og årgange for at skabe den bedste kvalitetssherry.
Amontillado Monteagudo er en Manzanilla, der gennemgår en andengæring, når vinen har mistet sit klassiske florlag. Vinen har således fået masser af ilt under lagringen, hvilket har givet en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. I næsen præsenterer vinen sig med kraftige noter af tørrede frugter, mandler og hasselnødder. I munden er vinen utrolig tør og kompleks og udmærker sig ved sin store nuancerigdom og lange, komplekse eftersmag.
Amontillado er med sin kompleksitet velegnet til mad og kan forvandle en simpel ret til en gastronomisk nydelse. Et smukt match til nogle af de traditionelt set umulige parringer såsom artiskokker, røget kød eller syltede agurker.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Delgado Zuleta
Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.