Delgado Zuleta Amontillado - Monteagudo

Spanien
Spanien
Jerez
  • Int. Wine Challenge
    Guld
  • Parkers Wine Advocate
    92 Point
  • Guía Peñin
    90 Point

Amontillado har en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. Tør, kompleks og gastronomisk velegnet.

Læs mere
  • Int. Wine Challenge
    Guld
  • Parkers Wine Advocate
    92 Point
  • Guía Peñin
    90 Point

Amontillado har en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. Tør, kompleks og gastronomisk velegnet.

Læs mere
    Amontillado - Monteagudo
    225
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asparges
    Foie Gras
    Gris
    Ost
    Stærk krydret mad
    Smagsnoter
    Abrikos

    Abrikos

    Valnød

    Valnød

    Læder

    Læder

    Kanel

    Kanel

    Kamille

    Kamille

    Citron

    Citron

    Æble

    Æble

    Druer
    Palomino Fino

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Amontillado er en dejlig tør sherry af typen fino. Vinen er skabt på 100% Palomino-druer og lagres imellem 12 og 14 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade. Solera-systemet er et komplekst lagringssystem i etager af stablede fade, der blander vin i forskellige aldre og årgange for at skabe den bedste kvalitetssherry. Amontillado Monteagudo er en Manzanilla, der gennemgår en andengæring, når vinen har mistet sit klassiske florlag. Vinen har således fået masser af ilt under lagringen, hvilket har givet en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. I næsen præsenterer vinen sig med kraftige noter af tørrede frugter, mandler og hasselnødder. I munden er vinen utrolig tør og kompleks og udmærker sig ved sin store nuancerigdom og lange, komplekse eftersmag. Amontillado er med sin kompleksitet velegnet til mad og kan forvandle en simpel ret til en gastronomisk nydelse. Et smukt match til nogle af de traditionelt set umulige parringer såsom artiskokker, røget kød eller syltede agurker.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Delgado_Zuleta - High - 4_Edit.jpg
    Produceret af Delgado Zuleta
    Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt