Delgado Zuleta Amontillado - Monteagudo

Spanien
Spanien
Jerez
 • Int. Wine Challenge
  Guld
 • Parkers Wine Advocate
  92 Point
 • Guía Peñin
  90 Point

Amontillado har en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. Tør, kompleks og gastronomisk velegnet.

Læs mere
 • Int. Wine Challenge
  Guld
 • Parkers Wine Advocate
  92 Point
 • Guía Peñin
  90 Point

Amontillado har en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. Tør, kompleks og gastronomisk velegnet.

Læs mere
  Amontillado - Monteagudo
  225
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asparges
  Foie Gras
  Gris
  Ost
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Abrikos

  Abrikos

  Valnød

  Valnød

  Læder

  Læder

  Kanel

  Kanel

  Kamille

  Kamille

  Citron

  Citron

  Æble

  Æble

  Druer
  Palomino Fino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Amontillado er en dejlig tør sherry af typen fino. Vinen er skabt på 100% Palomino-druer og lagres imellem 12 og 14 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade. Solera-systemet er et komplekst lagringssystem i etager af stablede fade, der blander vin i forskellige aldre og årgange for at skabe den bedste kvalitetssherry. Amontillado Monteagudo er en Manzanilla, der gennemgår en andengæring, når vinen har mistet sit klassiske florlag. Vinen har således fået masser af ilt under lagringen, hvilket har givet en smuk ravgylden farve, velduft af hasselnødder og en blød og aromatisk smag. I næsen præsenterer vinen sig med kraftige noter af tørrede frugter, mandler og hasselnødder. I munden er vinen utrolig tør og kompleks og udmærker sig ved sin store nuancerigdom og lange, komplekse eftersmag. Amontillado er med sin kompleksitet velegnet til mad og kan forvandle en simpel ret til en gastronomisk nydelse. Et smukt match til nogle af de traditionelt set umulige parringer såsom artiskokker, røget kød eller syltede agurker.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Delgado_Zuleta - High - 4_Edit.jpg
  Produceret af Delgado Zuleta
  Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt