Delgado Zuleta Manzanilla - La Goya
Spanien
Jerez
La Goya er let, tør og utrolig blød på paletten og udviser exceptionel længde og nuancerigdom. Et flot match til fisk og skaldyr.
Læs mereLa Goya er let, tør og utrolig blød på paletten og udviser exceptionel længde og nuancerigdom. Et flot match til fisk og skaldyr.
Læs mere
159
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Mad med citrus
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Tapas
Smagsnoter
Abrikos
Valnød
Læder
Kanel
Kamille
Citron
Æble
Druer
Palomino Fino
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Det siges om den tørre Manzanilla, at man kan smage salten og joden fra Atlanterhavets brænding ved byen Sanlúcar de Barrameda. Med smag fra de salte havbriser er denne sherry et smukt match til fisk og skaldyr og en smuk aperitif. Manzanilla La Goya er en lys, livlig fino-sherry og viser den upåklagelige kvalitet, der kendetegner Delgado Zuletas sherry-univers. La Goya, der er husets flagskib, fremstår stilsikker, nuanceret og indbydende, hvilket de mange internationale ratings også vidner om.
La Goya er skabt på 100% Palomino-druer og lagres i ca. 7 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade. Her udvikles vinens særlige aroma og smag under det lag af flor, som er med til at give sherryen sit særpræg og sit bid i smagen. Solera-systemet er et komplekst lagringssystem i etager af stablede fade, der blander vin i forskellige aldre og årgange for at skabe den bedste kvalitetssherry.
Med La Goya har vinhuset skabt en højt anmelderrost Manzanilla med en ren og brillant bleggylden farve. I næsen byder vinen på fine og intense nuancer med ristede mandler, citronskræl og kamille. Den er let, tør og utrolig blød på paletten og udviser exceptionel længde og nuancerigdom. Med sit vinøse væsen er La Goya et flot match til fisk og skaldyr. Bør nydes få dage efter åbning.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Delgado Zuleta
Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.