Delgado Zuleta Oloroso -Monteagudo

Spanien
Spanien
Jerez

Oloroso præsenterer sig med mørk gylden ravfarve og komplekse duftaromaer med tørrede frugter, valnødder og hasselnødder. Kraftfuld, tør med smuk lang finish.

Læs mere

Oloroso præsenterer sig med mørk gylden ravfarve og komplekse duftaromaer med tørrede frugter, valnødder og hasselnødder. Kraftfuld, tør med smuk lang finish.

Læs mere
  Oloroso -Monteagudo
  169
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Foie Gras
  Lam
  Okse
  Ost
  Røget kød
  Tapas
  Smagsnoter
  Abrikos

  Abrikos

  Valnød

  Valnød

  Læder

  Læder

  Kanel

  Kanel

  Kamille

  Kamille

  Citron

  Citron

  Æble

  Æble

  Druer
  Palomino Fino

  Beskrivelse

  Oloroso er en klassiker indenfor sherry-verden. Sherryen er skabt på 100% Palomino-druer, men uden det traditionelle flor. Dette giver vinen en mørk mahognifarve, højere koncentration og en blød og aromatisk smag. Vinen lagres mellem 12 og 14 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade. Solera-systemet er et komplekst lagringssystem i etager af stablede fade, der blander vin i forskellige aldre og årgange for at skabe den bedste kvalitetssherry. Oloroso præsenterer sig med mørk gylden ravfarve og komplekse duftaromaer, hvor de dominerende indtryk er tørrede frugter, valnødder og hasselnødder, der vidner om opholdet på træfade. I munden er den tør, glat og smukt afrundet med en utrolig lang og vedvarende eftersmag. Med sin kraftfulde karakter er Oloroso en flot ledsager til kraftfulde simreretter med oksehaler og lagrede oste.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Delgado_Zuleta - High - 4_Edit.jpg
  Produceret af Delgado Zuleta
  Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt