Delgado Zuleta Pedro Ximenez - Monteagudo
Spanien
Jerez
Varm, blød og sødmefuld sherry med en fremragende balance imellem sødme og syre og en voluminøs og langvarig finish. En dessert i sig selv!
Læs mere
233
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Chokolade
Dessert
Ost
Smagsnoter

Citron

Valnød

Kaffe

Blomme

Chokolade
Druer
Pedro Ximenez

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Den søde sherrystil finder man i Pedro Ximenez-sherry, der laves på soltørrede druer af samme navn. Delgado Zuletas Pedro Ximenez viser druen fra sin klassiske og mest sensuelle side. Vinen har gæret på tørrede Pedro Ximenez-druer under den naturlige iltning, der opstår under beskyttelse af floren, idet fadene kun fyldes fem sjettedele. Vinen lagres herefter mellem 12 og 14 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade.
Pedro Ximenez har en skinnende, mørk mahognifarve med stærke påmindelser i duft og smag om rosiner, lakrids, kaffe og andre tørrede, ristede noter. Vinen er varm, blød og sødmefuld på paletten med en fremragende balance imellem sødme og syre og en voluminøs og langvarig finish. Med Pedro Ximenez får du en vinoplevelse, der er næsten som en dessert i sig selv. Den passer perfekt til mørk chokolade og er et fortrinligt match til blåskimmeloste.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Delgado Zuleta
Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

Regionen omfatter byerne Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María, der tilsammen danner en trekant, hvor de unikke geografiske og klimatiske forhold er ideelle til dyrkning af Palomino, Pedro Ximénez og Moscatel druer. Det lokale klima er præget af varme somre og milde vintre, hvilket, sammen med regionens albariza-jord – en kalkholdig jordtype – er ideelt for disse druesorter. Sherryens stilarter spænder fra de tørre og mineralske Finos til de rigt søde og dybe Cream Sherries eller Pedro Ximenes vine.
