Delgado Zuleta Pedro Ximenez - Monteagudo

Spanien
Spanien
Jerez
 • Int. Wine Challenge
  Sølv

Varm, blød og sødmefuld sherry med en fremragende balance imellem sødme og syre og en voluminøs og langvarig finish. En dessert i sig selv!

Læs mere
 • Int. Wine Challenge
  Sølv

Varm, blød og sødmefuld sherry med en fremragende balance imellem sødme og syre og en voluminøs og langvarig finish. En dessert i sig selv!

Læs mere
  Pedro Ximenez - Monteagudo
  225
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Chokolade
  Dessert
  Ost
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Valnød

  Valnød

  Kaffe

  Kaffe

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Druer
  Pedro Ximenez

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Den søde sherrystil finder man i Pedro Ximenez-sherry, der laves på soltørrede druer af samme navn. Delgado Zuletas Pedro Ximenez viser druen fra sin klassiske og mest sensuelle side. Vinen har gæret på tørrede Pedro Ximenez-druer under den naturlige iltning, der opstår under beskyttelse af floren, idet fadene kun fyldes fem sjettedele. Vinen lagres herefter mellem 12 og 14 år i det traditionelle solera-system på amerikanske egetræsfade. Pedro Ximenez har en skinnende, mørk mahognifarve med stærke påmindelser i duft og smag om rosiner, lakrids, kaffe og andre tørrede, ristede noter. Vinen er varm, blød og sødmefuld på paletten med en fremragende balance imellem sødme og syre og en voluminøs og langvarig finish. Med Pedro Ximenez får du en vinoplevelse, der er næsten som en dessert i sig selv. Den passer perfekt til mørk chokolade og er et fortrinligt match til blåskimmeloste.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Delgado_Zuleta - High - 4_Edit.jpg
  Produceret af Delgado Zuleta
  Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt