Vin til vildt
Ligesom ved oksekød, så har vi at gøre med kødprotein og dette kræver en vin, der besidder en tilpas mængde garvesyre (tanniner). I den lettere ende har vi delikat fjervildt som fasan og due, der gør sig bedst med rødvine som Nebbiolo, Cabernet Franc og Pinot Noir. I den kraftigere ende har vi hårvildt som vildsvin og hjortekød kræver lidt kraftigere vine som Cabernet Sauvignon, Veneto vine og Tempranillo. En vigtigt ting at overveje er hvilken garniture der serveres til vildtretten. Jo mere kraftigt krydret kødet er desto mere kraftig og fyldig må vinen være.
Vin til vildt
Ligesom ved oksekød, så har vi at gøre med kødprotein og dette kræver en vin, der besidder en tilpas mængde garvesyre (tanniner). I den lettere ende har vi delikat fjervildt som fasan og due, der gør sig bedst med rødvine som Nebbiolo, Cabernet Franc og Pinot Noir. I den kraftigere ende har vi hårvildt som vildsvin og hjortekød kræver lidt kraftigere vine som Cabernet Sauvignon, Veneto vine og Tempranillo. En vigtigt ting at overveje er hvilken garniture der serveres til vildtretten. Jo mere kraftigt krydret kødet er desto mere kraftig og fyldig må vinen være.
Bestem selv et prisinterval
(1)
(3)
Flor de Pingus 2021
Dyb, næsten sort i farven. God sødme og duft med toner af solbær, lakrids, cigaræske og egetræ. Smagen er fyldig og intens med stor balance og flere lag af nuancer i eftersmagen.
Læs mereFør 1.195 kr.
Crianza 2020
Kompleks, fyldig og frisk rødvin med tydelig smag af røde og mørke bær skabt af en af Spaniens absolutte største stjerner. Smuk, dyb og meget mørk rødvin.
Læs mereFør 189 kr.
Reserva 2018
Elegant og smukt ældet Tempranillo-rødvin med smag og duft af modne bær og elegante noter af tobak og læder fra fadet. Moden og kompleks vin, der er velegnet til rigtige ”herreretter”.
Læs mereFør 249 kr.
Gran Reserva 2014
Fantastisk Gran Reserva-vin af Tempranillo-druer fra 60 år gamle vinstokke og 2 års lagring. Et pletskud fra en af spansk vins store stjerner. Intens, fyldig og kompleks.
Læs mereFør 369 kr.
Pingus 2021
Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. 100% Tempranillo, lavt udbytte, drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv, afstilkning skal foregå i hånden, gæringen skal være relativ kold, kun helt nye egetræsfade og ngen klaring og filtrering af vinen. En opskrift som R. Parker har givet de magiske 100 Point på.
Læs merePingus 2020
Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. 100% Tempranillo, lavt udbytte, drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv, afstilkning skal foregå i hånden, gæringen skal være relativ kold, kun helt nye egetræsfade og ngen klaring og filtrering af vinen. En opskrift som R. Parker har givet de magiske 100 Point på.
Læs mere