Thierry Fournier Réserve Brut

Frankrig
Frankrig
Champagne
Marne valley

Thierry Fourniers visitkort, der viser stilen for huset og som består af druer fra alle deres 45 parceller i Marne-dalen og Côte de Blancs.

Læs mere

Thierry Fourniers visitkort, der viser stilen for huset og som består af druer fra alle deres 45 parceller i Marne-dalen og Côte de Blancs.

Læs mere
  Réserve Brut
  425
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Nordisk køkken
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Velkomst
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Brombær

  Brombær

  Blomme

  Blomme

  Menthol

  Menthol

  Røg

  Røg

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Druer
  Pinot Meunier
  Pinot Noir
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Thierry Fourniers visitkort, der viser stilen for huset og som består af druer fra alle deres 45 parceller i Marne-dalen og Côte de Blancs. Alle druer høstet ved håndkraft, hvor drueklaserne og druerne sorteres. Basen er 60 % af 2015-årgangen og så 40 % ældre reservevin. Blendet består af 80 % Pinot Meunier, 10 % Chardonnay og 10 % Pinot Noir. Vinen er udelukkende vinificeret i ståltanke, udelukkende den naturlige gær til den første gæring og brugen af svovl er på et absolut minimum – den totale svovl er på under 30 mg/l.

  Med denne vin kan man skyde alle sine fordomme om Pinot Meunier ned, som den lidt hårdføre arbejdshest i Champagne. Dette er subtil og elegant Champagne fra øverste hylde. Duften er pakket med fine nuancer af citrusfrugter, knuste sten, brioche, nødder og et væld af gule frugter og blomster. Boblerne på tungen er fine og små og bidrager til det utrolig harmoniske udtryk, Champagnen ikke mindst kan takke den lange lagringstid, vinen har været igennem for. En fremragende Champagne til velkomst, aperitif eller til et bredt udvalg af retter med fisk/skaldyr eller lyst kød. Vinen kan gemmes op til 10 år fra frigivelse.

  Læs hele beskrivelsen
  H-DSC_0471_Edit.jpg
  Produceret af Thierry Fournier
  Fremtiden er lys for det lille domaine, der i dag drives af de ambitiøse, passionerede og ihærdige Julien og Maxime Fournier – to af Champagnes nye store stjerner. Det lille domaine går hele fem generationer tilbage, men det er for alvor med Julien og Maxime ved roret, at vinene er begyndt at finde vej til nogle af verdens bedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra champagne området i Frankrig
  Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt