Domäne Wachau Grüner Veltliner - Prestige 2023

Østrig
Østrig
Wachau
 • Din Vin Guide
  2023
  2023
  Ugens Godt Køb
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Vinexpressen.dk
  2021
  2021
  90 Point

Frisk, sprød og velstruktureret Grüner Veltliner i den frugtrige ende af smagsspektret med fin mineralitet og krydrede toner.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2023
  2023
  Ugens Godt Køb
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Vinexpressen.dk
  2021
  2021
  90 Point

Frisk, sprød og velstruktureret Grüner Veltliner i den frugtrige ende af smagsspektret med fin mineralitet og krydrede toner.

Læs mere
 • EcologicalNaturewine
 • Sustainable
Mængde
pris
Grüner Veltliner - Prestige 2023
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 149 kr.

89
kr. /stk
Spar i alt 360 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Vegetariske retter
Smagsnoter
Æble

Æble

Pære

Pære

Asparges

Asparges

Hvid peber

Hvid peber

Flint

Flint

Druer
Grüner Veltliner

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Grüner Veltliner Prestige

Hvis Østrig har en nationaldrue, så er det Grüner Veltliner. Den populære drue, der står bag friske, krydrede og ofte mineralske hvidvine i en række forskellige stilarter. Med Domäne Wachaus elegante Prestige får du en frisk, sprød og velstruktureret hvidvin i den frugtrige ende af smagsspektret.

Frugtrigdom fra Wachau

Grüner Veltliner Prestige har hele Wachau-dalen som sit produktionsområde, idet druerne kommer forskellige vinmarker langs Donaus nordlige breder, der omgiver landsbyen Dürnstein, Weißenkirchen, Spitz og Rossatz-Arnsdorf. Vinen er klassificeret som Qualitätswein, hvilket betyder, at druerne kommer fra et afgrænset geografisk område – nemlig Wachau, som er Østrigs mest berømte vinområde. Wachau er beliggende i en dyb dal, der gennemløbes af floden Donau. Som i så mange andre vinområder er vinmarkerne placeret langs flodens stejle skråninger. Her er forholdene optimale for dyrkning af hvidvinsdruer i verdensklasse. Klimaet i Wachau er køligt, hvilket giver en vækstsæson, der bidrager til fin syre i den færdige vin.

Resultatet er en ærketypisk Grüner Veltliner, der viser den imødekommende østrigske hvidvin fra sin bedste og mest frugtrige og mineralske side.

Klassisk Grüner Veltliner

Med Prestige har Domäne Wachau skabt en klassisk Grüner Veltliner. Vinen har en flot strågul farve med grønne reflekser og en indbydende bouquet med grøn peber, stikkelsbær og gule æbler. En medium fyldig og flot afbalanceret smagsoplevelse, der byder på en spændstig og forfriskende frugtsyre med masser af rene frugtnoter og krydrede toner i afslutningen.

Perfekt tørstslukker

Grüner Veltliner Prestige er enhver hvidvinselskers drøm af en tørstslukker. Her får du en hvidvin, der er lige til at tage ud af køleskabet og nyde i store, kølige slurke. Vinen er også et oplagt match til forskellige retter med grøntsager, fisk og fjerkræ.

Læs hele beskrivelsen
H - Domaine_Wachau - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Domäne Wachau
Domäne Wachau er dybt forankret i Wachau-regionen og anses som Wachau’s førende vinproducent. Husets næsten 440 ha vinmarker udgør 30 % af hele regionens samlede vinareal. Domäne Wachau er medlem af det prestigiøse ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’, som arbejder for fremmelse og bevarelse af absolut højeste kvalitet af vine i de tre kategorier Steinfeder, Federspiel and Smaragd. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse. Tre gange har Wine Spectator Magazine listet Domäne Wachau vinene blandt verdens 100 bedste vine.
Fra <a href="/sog/?q=Wachau">wachau</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra wachau området i Østrig
'Et af verdens vidundere' er måske en rammende beskrivelse af Wachau. Ser man Wachau ovenfra vil det mest påfaldende være de så karakteristiske terrasserede vinmarker. Over alt er vinmarkerne spredt ud over det enormt stejle landskab af gamle stenmure, som er del af verdens kulturarv, og vinmarkerne nærmest smyger sig op af bjergskråningerne langs Donau-floden mellem Melk og Krems. Området er på 1400 ha og hovedsageligt beplantet med Grüner Veltliner og Riesling. Hovedparten af druerne i Wachau gror på stejle terrasser adskilt af pittoreske stengærder. Vinene deles op i 3 sub-zoner: Steinfeder, Federspiel og Smaragd hvor af vine med 'Smaragd'-betegnelsen er de bedste, det der i Frankrig ville svare til Grand Cru.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt