Artuke El Escolladero 2020

Spanien
Spanien
Rioja
 • Tim Atkins
  2020
  2020
  96 Point

Utrolig dyb og intens rødvin - og et enormt fremtidigt potentiale. Flotte tanniner, der giver stor struktur, og masser af bær, appelsinskal, tobak og urter.

Læs mere
 • Tim Atkins
  2020
  2020
  96 Point

Utrolig dyb og intens rødvin - og et enormt fremtidigt potentiale. Flotte tanniner, der giver stor struktur, og masser af bær, appelsinskal, tobak og urter.

Læs mere
  Mængde
  pris
  El Escolladero 2020
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 795 kr.

  525
  kr. /stk
  Spar i alt 810 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Figen

  Figen

  Cedertræ

  Cedertræ

  Tobak

  Tobak

  Dild

  Dild

  Sort peber

  Sort peber

  Brombær

  Brombær

  Kanel

  Kanel

  Viol

  Viol

  Druer
  Tempranillo
  Graciano

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  El Escolladero er en gammel parcel beliggende i 600 meters højde ved El Meadero, tilplantet i 1950 med ca. 85% Tempranillo og 15% Graciano. Parcellen er nordvendt og har dermed for Rioja et relativt køligt terroir. Her er jorden præget af højt indhold af kalk og sandsten. Dyrket økologisk siden 2013, bliver certificeret i 2022. Marken høstes ved håndkraft, hvor første sortering sker. Dernæst får drueklaserne den helt grundige tur på sorteringsbordet, og kun de perfekte druer ryger videre. Gæret ved den naturlige gær i 600 liters egetræsfade, hvor vinen også lagres 14 måneder, inden den aftappes uden klaring eller filtrering. El Escolladero er den af Artukes vine, der mest kræver og fortjener lidt tid i flasken. Den har i sin ungdom en utrolig dybde og intensitet i sin frugt, men det er også meget et fremtidigt potentiale, man sidder med i glasset foran sig. Duften er pakket med bl.a. vilde røde bær, kirsebær, balsamico, ribs, appelsinskal, tobak og urter. I smagen er vinen i sin ungdom præget af en utrolig dybde og intensitet i sin mørkerøde frugt. Pakket med de fineste tanniner, som giver vinen en stor struktur og vidner om et enormt potentiale for fremtiden. Nyder man vinen i dens ungdom, så anbefaler vi at give den 2-3 timer i en karaffel og servere den ved 14-15 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret. Bør serveres i selskab med grillet eller stegt kød, f.eks. rib-eye eller sortfodsgris, hvor vinen får noget fedt at arbejde med. Alt efter årgangen bliver der blot lavet ca. 1.000 flasker af denne kultvin.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Artuke - Wide - 7_Edit.jpg
  Produceret af Artuke
  Brødrene Arturo og Kike de Miguel Blanco er de nye stjerner i Rioja. På få år har de bragt den lille familievingård helt op i superligaen, over de bedste producenter i Rioja. De har de senere år opkøbt flere gamle parceller i Rioja Alavesa ved byen Banos de Ebro. De gamle marker vækkes til live ved nidkært arbejde i marken. Alt forgår økologisk (bliver certificeret i 2022), og generelt hersker her den tilgang, at vinen laves i marken og ikke i kælderen.
  Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra rioja området i Spanien
  Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt