Fumey-Chatelain No Sin Tou Tsefs 2021

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Fremragende saftig vin lavet på Pinot Noir og Ploussard. Vinen har imponerende dybde og byder på et væld af lyse røde bær.

Læs mere

Fremragende saftig vin lavet på Pinot Noir og Ploussard. Vinen har imponerende dybde og byder på et væld af lyse røde bær.

Læs mere
  No Sin Tou Tsefs 2021
  275
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Nordisk køkken
  Ost
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Pinot Noir
  Ploussard

  Beskrivelse

  Ny vin med debut i årgang 2020, hvor Marin har frigivet endnu flere enkeltmarksvine. Derfor har han lavet dette "simple" blend af Pinot Noir og Ploussard, som man kan drikke, mens man venter på, at de store vine for alvor folder sig ud. Druerne kommer fra flere forskellige parceller omkring Arbois, der alle er dyrket økologisk. Tilgangen i kælderen er som altid ’hands-off’. Hele drueklaser på noget af Pinot Noir-delen, udelukkende det naturlige gær og absolut minimal brug af svovl og udelukkende ved flaskning. Vinen er hverken klaret eller filtreret. Det her er langtfra simpel og saftig ’glouglou’ vin, her er allerede i duften en imponerende dybde og man mødes af et væld af lyse røde bær, rabarber, skovbund, kanel, vilde blomster og den fineste søde lakrids. På tungen er vinen utrolig læskende og saftig, men har samtidig struktur og dybde som flere af Marins på papiret større vine. Fremragende vin til hygge på den lokale vinbar, men også fremragende match til grillet kylling en sommeraften ved grillen eller til simple gode ting som pizza eller lette pastaretter. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret, men er allerede fremragende i sin ungdom.

  Læs hele beskrivelsen
  H - IMG_8392_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt