Masseria Surani Primitivo 2019

Italien
Italien
Puglia
  • James Suckling
    2019
    2019
    90 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    92 Point
  • Vinous Media
    2017
    2017
    90 Point

Intens, varm og imødekommende vin med skønne noter af blomme og et strejf af kirsebær og klassisk Primitivo-karakter.

Læs mere
  • James Suckling
    2019
    2019
    90 Point
  • James Suckling
    2017
    2017
    92 Point
  • Vinous Media
    2017
    2017
    90 Point

Intens, varm og imødekommende vin med skønne noter af blomme og et strejf af kirsebær og klassisk Primitivo-karakter.

Læs mere
    Primitivo 2019
    195
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Kalv
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Solbær

    Solbær

    Jordbær

    Jordbær

    Fersken

    Fersken

    Kanel

    Kanel

    Tobak

    Tobak

    Blomme

    Blomme

    Druer
    Primitivo

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Intens, varm og imødekommende

    Primitivo di Manduria har en dybrød farve, næsten bordeauxagtig i glasset. Bouqueten er intens, varm og imødekommende med noter af blomme og et strejf af kirsebær – klassisk Primitivo-karakter. Smagen er medium fyldig og domineret af blomme og kirsebær og en fin balance, der afrunder vinen elegant. De 10 måneders fadlagring tilføjer elementer som vanilje og kaffe, der giver vinen en indbydende kompleksitet og rygrad – dog uden at være for dominerende.

    Vingården Masseria Surani

    Vingården Masseria Surani ligger blot 6 kilometer fra Adriaterhavet. Det betyder, at der på de varme sommerdage kommer "kølige" vinde ind fra havet og giver druerne en naturlig afkøling. Jordbunden består primært af ler og limsten, som er optimalt for Primitivo-druer. Druerne høstes om natten for at undgå at de begynder at gære inden de ankommer til vinkælderen. Selve gæringen af druemosten tager 12-14 dage i rustfrie, temperaturkontrollerede ståltanke.

    Lagring på træfade

    Primitivo di Manduria lagrer 10 måneder i 6.000 liter træfade, inden den aftappes. Herefter lagrer den yderligere et par måneder, før den frigives til salg.

    Skøn ledsager til kød

    Primitivo di Manduria er en skøn ledsager til flere forskellige retter – blandt andet er den ideel til den klassiske julemiddag, hvor den komplementerer det søde, salte, sure og fede godt. Kan også nydes til det franske landkøkken, grill-mad, retter med kalv og oksekød samt vildt.

     

    Læs hele beskrivelsen
    H - Masseria SURANI - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Masseria Surani
    Masseria Surani blev etableret tilbage i starten af 1900-tallet i Manduria der en del af Salento-halvøen. I dag er 55 hektar beplantet med vinstokke – en del af disse er over 40 år gamle. I 2012 blev Masseria Surani overtaget af Tommasi-familien, der som det første satte en større renovering af kældrene i gang – så der i dag er 700 kvadratmeter topmoderne vinkælder og lagerfaciliteter. Ud over de lokale druer Primitivo, Negroamaro og Fiano er der også plantet Cabernet Sauvignon og Chardonnay i mindre omfang. Manduria-området var tilbage i 700-tallet under græsk herredømme, hvorfor Tommasi har valgt at opkalde vinene efter græske guder.
    Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra puglia området i Italien
    Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt