Zinfandel

Når man nævner Zinfandel, kommer Californien i tankerne med det samme.

Den solbeskinnede amerikanske stat er stedet hvor mange af de bedste vine på druen bliver skabt. Her på siden finder du vores store udvalg af vine den berømte drue.

Zinfandel

Zinfandel

Når man nævner Zinfandel, kommer Californien i tankerne med det samme.

Den solbeskinnede amerikanske stat er stedet hvor mange af de bedste vine på druen bliver skabt. Her på siden finder du vores store udvalg af vine den berømte drue.

Se filtre
Mest populære
Luk Filtre
Type
Land
Drue
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(0)

(4)

Årgang
Rating
Region
Distrikt
Vinhus
Prop
Se alle filtre
Mest populære
  Mængde
  pris
  (B)Old Vine Zinfandel 2020
  Brazin
  USA
  USA
  Californien
  Lodi

  Amerikansk Zinfandel, når den er flottest! Mørk farve og intens næse af krydderier og kaffe. I smagen fornemmes blommer, chokolade og vanilje.

  Læs mere
  • AOV.DK
   2020
   2020
  • Gastromand
   2020
   2020
   ♥♥♥♥♥
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 195 kr.

  139
  kr. /stk
  Spar i alt 336 kr.
  Se flere priser
   Mængde
   pris
   Zinfandel, California 2020
   Eclipse
   USA
   USA
   Californien

   Fuldmoden, koncentreret og dyb. Eclipse er indbegrebet af den legendariske, amerikanske rødvin, Zinfandel. En imponerende Zinfandel-testvinder, der høster høje ratings igen og igen.

   Læs mere
   • VinAvisen
    2020
    2020
   • Gastromand
    2019
    2019
    Bedst til prisen
   Pris ved 6 stk.
   Mængdepris

   Før 149 kr.

   89
   kr. /stk
   Spar i alt 360 kr.
   Se flere priser
    Mængde
    pris
    Zinfandel 2022
    Lux
    USA
    USA
    Californien

    Saftig, silkeblød og fyldig rødvin - et veloplagt eksempel på den amerikanske Zinfandel. Her får du den populære rødvin i en stil, der viser druen fra sin imødekommende og lyse side med sødlige undertoner og fuldmodne bær.

    Læs mere
    • VinAvisen
     2019
     2019
    • VinAvisen
     2018
     2018
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 89 kr.

    59
    kr. /stk
    Spar i alt 180 kr.
    Se flere priser
     Mængde
     pris
     Diamond Collection - Zinfandel 2021
     Francis Ford Coppola Winery
     USA
     USA
     Californien

     En kvalitets Zinfandel fra øverste hylde, og alt hvad du kan ønske dig i en Zinfandel fra det solbeskinnede Californien. Coppolas ultimative Zinfandel er saftig og blød med en fremragende intensitet og balance.

     Læs mere
     • VinAvisen
      2021
      2021
     Pris ved 6 stk.
     Mængdepris

     Før 219 kr.

     159
     kr. /stk
     Spar i alt 360 kr.
     Se flere priser
      Zinfandel - Old Vine 2019
      Ink
      USA
      USA
      Californien

      Black Ink er en velstruktureret og fløjlsblød rødvin, der byder på saftige frugtnoter, velintegrerede fadnoter og flot fylde.

      Læs mere
      149
      kr. /stk
       Zinfandel 2021
       Stone Peak
       USA
       USA
       Californien

       Blød, fyldig, rund og klassisk Zinfandel. Fin aroma af brombær og blomme med skønne nuancer af hindbær, anis og peber.

       Læs mere
       119
       kr. /stk
        Zinfandel 2021
        Zingled Out
        USA
        USA
        Californien
        Lodi

        Indbydende, fyldig og frugtrig med noter af chokolade og vanille. Masser af power, frugt og fylde!

        169
        kr. /stk
         Director's Cut - Zinfandel - Dry Creek Valley 2021
         Francis Ford Coppola Winery
         USA
         USA
         Californien
         Sonoma County

         Zinfandel i verdensklasse! Mørk og rig med intense aromaer af krydderier og kaffe, samt en fyldig smag af modne blommer, chokolade og vanilje.

         Læs mere
         279
         kr. /stk

         Der går mange gode historier om Zinfandel og dens vej ud i verden. F.eks. gik der i mange år en historie om, at druesorten stammede fra den østrigske kejsers særlige kejserlige vin-børnehave i Wien i tiden omkring 1820’erne. Her skulle kejseren efter sigende have vinstokke af mange forskellige sorter stående, herunder Zinfandel, som var særligt skattet af kejseren.

         Det skulle være herfra, at druen små 10 år senere fandt vej til USA – først til en tilsvarende stiklinge-børnehave i Boston og derfra videre til Californien. Fra Wien skulle druesorten også have taget turen til Kroatien, som jo på det tidspunkt var en del af det Østrig-ungarske kejserrige. I Kroatien skulle Zinfandel så være blevet krydset med en lokal drue, som senere blev kendt som Primotivo i Italien.

         Historien er dog ikke helt korrekt, selv om netop Zinfandel-vine var meget populære i Wien på den tid. Nyere DNA-forskning viser da også, at historien rammer rigtig, hvad angår de forskellige lokationer i fortællingen, lige som tiden for druens rejse til USA er korrekt. Men rækkefølgen og sammenhængen er en helt anden end den, som kejserhistorien giver.

         Druens oprindelse

         DNA-undersøgelser helt tilbage i 1990’erne har placeret druens vugge på Dalmantinerkysten i Kroatien. Her har druen groet siden den tidlige middelalder og blev oprindelig kaldt for Tribidrag. Senere skiftede den dog navn til Crljenak Kastelanski.

         Fra Dalmantinerkysten drog druesorten både mod syd og mod øst. Mod syd i Italien blev den kaldt for Primitivo, og fik især stor udbredelse i den italienske provins Puglia, der ligger helt mod sydøst på hælen af den italienske støvle.

         Druen tog også turen over Atlanten, hvor den omkring 1830’erne blev plantet i Californien for første gang. Om den skulle have taget turen over Boston, melder historien ikke noget om. Men det er ikke usandsynligt, for mange europæiske indvandrere kom ind i USA via byens store havn.

         Det er også uvist, helt præcist hvornår druen skiftede navn fra Crljenak Kastelanski og til det noget mere mundrette Zinfandel. Men sandsynligvis er det sket allerede inden ”afrejsen” fra hjemlandet.

         Varianter

         Som sådan findes der ikke nogle varianter af Zinfandel-druen. I stedet er der tale om forskellige navne til den samme drue, alt efter hvor i verden den bliver dyrket. Det kendes også med mange andre druesorter, som f.eks. Pinot Noir, der kaldes både Spätburgunder og Blauburgunder i Tyskland.

         Zinfandel anvendes normalt til rødvine, men er siden 1972 også blevet brugt til en særlig ”hvidvin”, kaldet White Zinfandel. Vinen produceres i Californien og er nok nærmere lyserød end hvid. Den skabes ved at fjerne drueskallerne så hurtigt fra gæringsprocessen, at de ikke kan nå at give nogen nævneværdig farve til vinen.

         Dyrkning

         Druen kræver en del varme og en lang sæson, for at druerne kan modne ordentligt. Det gør varme placeringer som netop Californien og det sydligste Italien til gode steder at dyrke Zinfandel eller Primotivo.

         Modningen besværliggøres yderligere af, at druerne ikke modner samtidig i klaserne. Derfor går vinbønderne oftest efter kun at plukke de klaser, der har flest modne druer. Resten går så enten til spilde eller bliver brugt til andre formål.

         Druen var i mange år den mest plantede blå drue i Californien, men blev dog overhalet af Cabernet Sauvignon rent arealmæssigt i slutningen af 1990’erne. Men for mange er Zinfandel stadig ”nationaldruen” i Californien.

         Det er også den ældste drue i området. Vingårde som dyrker druen, hører til nogle af de ældste i Californien. Det reklamerer de med ved at skrive ”Old vine” – gamle vinstokke – på etiketterne på deres rødvine.

         Smag og aroma

         En god Zinfandel er en mørk og lidt tør rødvin med blød tekstur, der er proppet med smags- og duftnoter af brombær, jordbær, chokolade og svesker, når vinen er til den sødlige side, samt noter af tobak, kanel og allehånde, når vinen er til den mere krydrede side.

         Vinene har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent på omkring en 15-16 procent og vinen kan drikkes forholdsvis ung. Druen indgår også tit i blandingsvine, tit med Cabernet Sauvignon-druer. Her giver druen vinen krop og de andre druesorter tilsættes så for at pifte vinen op.

         Til maden

         Zinfandel er gode ledsagere til grill- og barbecue-mad, specielt hvis du har fat i en af de mere sødmefulde vine.

         Vinene egner sig dog også ganske fortræffeligt til mørkt fjerkræ som f.eks. gås eller vildfugle, samt til kalv og okse. Den kan også bruges til flødebaserede retter, samt til simreretter med svin eller kalv.

         Find din favorit

         Zinfandel-druen har været omgærdet af megen mystik og der er fortalt mange gode historier om dens oprindelse. Meget af mystikken har moderne DNA-forskning dog taget livet af – men smagen af vinen er heldigvis stadig den samme.

         Så rul op til toppen af siden og find din favorit blandt de mange spændende vine, vi har fundet til dig. Køber du for mere end 500 kroner i samme ordre, betaler vi fragten hele vejen hjem til dig. Du har også mulighed for at dykke ned i vores smagninger på hele tre lokationer (Aarhus, Odense og København).

         Passion for mennesker og vin siden 1875

         Fri fragt ved
         køb over 500 kr.

         Dag-til-dag levering
         ved køb før kl. 13

         Kongelig
         Hofleverandør

         Passion for vin
         siden 1875

         Afhentning i Kbh,
         Aarhus & Odense

         Afhent gratis din
         ordre lokalt