Zinfandel vine

Når du siger Zinfandel, må du også sige Californien. Den solbeskinnede amerikanske stat er stedet hvor mange af de bedste Zinfandel vine bliver skabt - også dem, som vi her i Kjær & Sommerfeldt nøje har udvalgt.

Zinfandel

Zinfandel vine

Når du siger Zinfandel, må du også sige Californien. Den solbeskinnede amerikanske stat er stedet hvor mange af de bedste Zinfandel vine bliver skabt - også dem, som vi her i Kjær & Sommerfeldt nøje har udvalgt.

Se filtre
Mest populære
Luk Filtre
Type
Land
Drue
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(2)

(2)

Årgang
Rating
Region
Distrikt
Vinhus
Prop
Se alle filtre
Mest populære
  Spar 29%
  (B)Old Vine Zinfandel 2020
  Brazin
  USA
  USA
  Californien
  Lodi

  Amerikansk Zinfandel, når den er flottest! Mørk farve og intens næse af krydderier og kaffe. I smagen fornemmes blommer, chokolade og vanilje.

  Læs mere
  • AOV.DK
   2020
   2020
  • Gastromand
   2020
   2020
   ♥♥♥♥♥

  Før 195 kr.

  139
  kr. /stk
   Spar 23%
   Zinfandel Rosé 2021
   Stone Barn
   USA
   USA
   Californien

   Fremragende amerikansk frugtbombe med friske aromaer af jordbær, kirsebær og vandmelon. Let, sprød og forfriskende rosévin.

   Læs mere

   Før 129 kr.

   99
   kr. /stk
    Mængde
    pris
    Zinfandel 2020
    Lux
    USA
    USA
    Californien

    Saftig, silkeblød og fyldig rødvin - et veloplagt eksempel på den amerikanske Zinfandel. Her får du den populære rødvin i en stil, der viser druen fra sin imødekommende og lyse side med sødlige undertoner og fuldmodne bær.

    Læs mere
    • VinAvisen
     2019
     2019
    • VinAvisen
     2018
     2018
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 89 kr.

    59
    kr. /stk
    Spar i alt 180 kr.
    Se flere priser
     Mængde
     pris
     Zinfandel, California 2019
     Eclipse
     USA
     USA
     Californien

     Fuldmoden, koncentreret og dyb. Eclipse er indbegrebet af den legendariske, amerikanske rødvin, Zinfandel. En imponerende Zinfandel-testvinder, der høster høje ratings igen og igen.

     Læs mere
     • Gastromand
      2019
      2019
      Bedst til prisen
     • Ekstra Bladet
      2019
      2019
      Bedste køb
     Pris ved 6 stk.
     Mængdepris

     Før 149 kr.

     89
     kr. /stk
     Spar i alt 360 kr.
     Se flere priser
      Zinfandel 2020
      Stone Peak
      USA
      USA
      Californien

      Blød, fyldig, rund og klassisk Zinfandel. Fin aroma af brombær og blomme med skønne nuancer af hindbær, anis og peber.

      Læs mere
      119
      kr. /stk
       Zinfandel - Old Vine 2019
       Ink
       USA
       USA
       Californien

       Black Ink er en velstruktureret og fløjlsblød vin, der byder på saftige frugtnoter, velintegrerede fadnoter og flot fylde.

       Læs mere
       149
       kr. /stk
        Zinfandel 2020
        Zingled Out
        USA
        USA
        Californien
        Lodi

        Indbydende, fyldig og frugtrig med noter af chokolade og vanille. Masser af power, frugt og fylde!

        169
        kr. /stk
         Marquis Red 2018
         Noble Vines
         USA
         USA
         Californien
         North Coast

         Generøs, kraftfuld og frugtrig californisk rødvin skabt af et smukt blend af de klassiske druer. De faste, men bløde tanniner bakker flot op om de sprudlende frugtaromaer.

         Læs mere
         229
         kr. /stk
          Zinfandel 2020
          Stone Barn
          USA
          USA
          Californien

          Velkomponeret vin med fin bouquet af brombær, blommer og et strejf af krydderi. En koncentreret og fristende flot afbalanceret smag af mørke bær.

          Læs mere
          129
          kr. /stk

          Der går mange gode historier om Zinfandel og dens vej ud i verden. F.eks. gik der i mange år en historie om, at druesorten stammede fra den østrigske kejsers særlige kejserlige vin-børnehave i Wien i tiden omkring 1820’erne. Her skulle kejseren efter sigende have vinstokke af mange forskellige sorter stående, herunder Zinfandel-druen, som var særligt skattet af kejseren.

          Det skulle være herfra, at Zinfandel små 10 år senere fandt vej til USA – først til en tilsvarende stiklinge-børnehave i Boston og derfra videre til Californien. Fra Wien skulle druesorten også have taget turen til Kroatien, som jo på det tidspunkt var en del af det Østrig-ungarske kejserrige. I Kroatien skulle Zinfandel så være blevet krydset med en lokal drue, som senere blev kendt som Primotivo i Italien.

          Historien er dog ikke helt korrekt, selv om netop Zinfandel-vine var meget populære i Wien på den tid. Nyere DNA-forskning viser da også, at historien rammer rigtig, hvad angår de forskellige lokationer i fortællingen, lige som tiden for druens rejse til USA er korrekt. Men rækkefølgen og sammenhængen er en helt anden end den, som kejserhistorien giver.

          Zinfandels oprindelse

          DNA-undersøgelser helt tilbage i 1990’erne har placeret Zinfandel-druens vugge på Dalmantinerkysten i Kroatien. Her har druen groet siden den tidlige middelalder og blev oprindelig kaldt for Tribidrag. Senere skiftede den dog navn til Crljenak Kastelanski.

          Fra Dalmantinerkysten drog druesorten både mod syd og mod øst. Mod syd i Italien blev den kaldt for Primotivo, og fik især stor udbredelse i den italienske provins Puglia, der ligger helt mod sydøst på hælen af den italienske støvle.

          Druen tog også turen over Atlanten, hvor den omkring 1830’erne blev plantet i Californien for første gang. Om den skulle have taget turen over Boston, melder historien ikke noget om. Men det er ikke usandsynligt, for mange europæiske indvandrere kom ind i USA via byens store havn.

          Det er også uvist, helt præcist hvornår druen skiftede navn fra Crljenak Kastelanski og til det noget mere mundrette Zinfandel. Men sandsynligvis er det sket allerede inden ”afrejsen” fra hjemlandet.

          Zinfandel-varianter

          Som sådan findes der ikke nogle varianter af Zinfandel-druen. I stedet er der tale om forskellige navne til den samme drue, alt efter hvor i verden den bliver dyrket. Det kendes også med mange andre druesorter, som f.eks. Pinot Noir, der kaldes både Spätburgunder og Blauburgunder i Tyskland.

          Zinfandel anvendes normalt til rødvine, men er siden 1972 også blevet brugt til en særlig ”hvidvin”, kaldet White Zinfandel. Vinen produceres i Californien og er nok nærmere lyserød end hvid. Den skabes ved at fjerne drueskallerne så hurtigt fra gæringsprocessen, at de ikke kan nå at give nogen nævneværdig farve til vinen.

          Dyrkning

          Zinfandel-druen kræver en del varme og en lang sæson, for at druerne kan modne ordentligt. Det gør varme placeringer som netop Californien og det sydligste Italien til gode steder at dyrke Zinfandel eller Primotivo.

          Modningen besværliggøres yderligere af, at druerne ikke modner samtidig i klaserne. Derfor går vinbønderne oftest efter kun at plukke de klaser, der har flest modne druer. Resten går så enten til spilde eller bliver brugt til andre formål.

          Zinfandel-druen var i mange år den mest plantede blå drue i Californien, men blev dog overhalet af Cabernet Sauvignon rent arealmæssigt i slutningen af 1990’erne. Men for mange er Zinfandel stadig ”nationaldruen” i Californien.

          Det er også den ældste drue i området. Vingårde som dyrker Zinfandel, hører til nogle af de ældste i Californien. Det reklamerer de med ved at skrive ”Old vine” – gamle vinstokke – på etiketterne på deres rødvine.

          Smag og aroma

          En god Zinfandel-vin er en mørk og lidt tør rødvin med blød tekstur, der er proppet med smags- og duftnoter af brombær, jordbær, chokolade og svesker, når vinen er til den sødlige side, samt noter af tobak, kanel og allehånde, når vinen er til den mere krydrede side.

          Zinfandel-vine har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent på omkring en 15-16 procent og vinen kan drikkes forholdsvis ung. Zinfandel-druer indgår også tit i blandingsvine, tit med Cabernet Sauvignon-druer. Her giver Zinfandel vinen krop og de andre druesorter tilsættes så for at pifte vinen op.

          Zinfandel til maden

          Zinfandel-vine er gode ledsagere til grill- og barbecue-mad, specielt hvis du har fat i en af de mere sødmefulde Zinfandel-vine.

          Zinfandel egner sig dog også ganske fortræffeligt til mørkt fjerkræ som f.eks. gås eller vildfugle, samt til kalv og okse. Den kan også bruges til flødebaserede retter, samt til simreretter med svin eller kalv.

          Find dit eget Zinfandel-eventyr

          Zinfandel-druen har været omgærdet af megen mystik og der er fortalt mange gode historier om dens oprindelse. Meget af mystikken har moderne DNA-forskning dog taget livet af – men smagen af vinen er heldigvis stadig den samme.

          Så rul op til toppen af siden og find dit eget lille Zinfandel-eventyr blandt de mange spændende Zinfandel-vine, vi har fundet til dig. Køber du for mere end 500 kroner i samme ordre, betaler vi fragten hele vejen hjem til dig.

          Har du spørgsmål om vin, så tjek vores blog for svar på de oftest stillede spørgsmål om vin – eller stil dine spørgsmål til redaktøren og få dem besvaret i en kommende episode af Passion for vin. Du har også mulighed for at dykke ned i vores vinsmagninger i smagekalenderen.

          Passion for mennesker og vin siden 1875

          Fri fragt ved
          køb over 500 kr.

          Fleksibel og hurtig
          levering

          Kongelig
          Hofleverandør

          Passion for vin
          siden 1875

          Afhentning i Kbh,
          Aarhus & Odense

          Afhent gratis din
          ordre lokalt