Østrisk vin

Østrigsk vin anses for at være en af Europas bedst bevarede vinhemmeligheder. Landet har en rigdom af lokale druer og kvalitetsbevidste, små og store vinhuse, der gør det til en skattekiste for dem, der ønsker at udvide deres vinhorisonter. Der er stor variation i vinene, men de bedst eksempler laves på druerne Grüner Veltiner, Riesling, Zweigelt og Pinot Noir.

Vi har haft høje standarder siden 1875, så med en østrigsk vin fra Kjær & Sommerfeldt er du altid sikker på, at den er nøje udvalgt og kvaliteten er i top.

Østrig

Østrisk vin

Østrigsk vin anses for at være en af Europas bedst bevarede vinhemmeligheder. Landet har en rigdom af lokale druer og kvalitetsbevidste, små og store vinhuse, der gør det til en skattekiste for dem, der ønsker at udvide deres vinhorisonter. Der er stor variation i vinene, men de bedst eksempler laves på druerne Grüner Veltiner, Riesling, Zweigelt og Pinot Noir.

Vi har haft høje standarder siden 1875, så med en østrigsk vin fra Kjær & Sommerfeldt er du altid sikker på, at den er nøje udvalgt og kvaliteten er i top.

Se filtre
1
Mest populære
Luk Filtre
Type
Rødvin
1
Land
Drue
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(0)

(0)

Fremstillingsmetode
Årgang
Rating
Region
Vinhus
Prop
Se alle filtre
Nulstil filtre
Mest populære
Nulstil filtre
 • EcologicalNaturewine
Pinot Noir Reserve 2021
Domäne Wachau
Østrig
Østrig
Wachau

Klassisk Pinot Noir med afdæmpede nuancer af sort peber, kirsebær, tobak, nelliker og jordbær. Elegant og medium fyldig med en fin balance mellem frugt, syre og fadlagring, samt smagsnuancer af brombær og jordbær.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  92 Point
335
kr. /stk
 • EcologicalNaturewine
Blauer Zweigelt 2021
Domäne Wachau
Østrig
Østrig
Wachau

Let, elegant vin frisk frugtbouquet med kirsebær og brombærtoner og en let krydret smag, der perfekt matcher den udblødte tannin.

Læs mere
159
kr. /stk

Dyrkning siden oldtiden

Østrig har en lang historie med vindyrkning, der går tilbage til romertiden. Der er arkæologiske beviser for, at druer blev dyrket i Traisental for 4000 år siden. Landet har gennemgået mange op- og nedture i sin vinproduktion, men i dag er det kendt for at producere nogle af Europas mest kvalitetsfokuserede vine.

Den omtalte skandale

Efter en udfordrende tid i 1985, hvor flere østrigske vingårde blev fanget i at forfalske deres vine, har den østrigske vinindustri gennemgået en bemærkelsesværdig transformation. Skandalen gjorde at der blev indført meget strengere vinlove i Østrig for at forhindre lignende hændelser i fremtiden. Skandalen tvang Østrig til at tackle de lave standarder for bulk vinproduktion og dermed fokuserede deres energi på kvalitetsvine. Det tog tid at komme sig, men i dag er Østrig kendt for at producere nogle af Europas mest kvalitetsfokuserede vine.

Terroir-tænkning i Østrig

Tag på en smagsrejse gennem Østrigs vinlandskab og opdag de unikke smagsoplevelser, som regioner som Kamptal og Wachau har at tilbyde! Disse to regioner i Niederösterreich (Nedre Østrig) er kendt for deres frodige bakker, solrige sletter og maleriske landskaber. Deres unikke terroir og klima giver vinene deres unikke smag og aroma. Oplev, hvordan terroiret påvirker smagen af vinene. Østrig er kendt for sine lokale druesorter, især Grüner Veltliner, som er landets mest berømte eksport. Denne drue producerer lækre, sprøde hvidvine med noter af grøn æble, knust sten og en karakteristisk twist af hvid peber. Andre populære druesorter inkluderer Riesling, Zweigelt og Pinot Noir.

Wachau

Wachau er en vinregion i Østrig, der er kendt for sin idylliske natur med stejle, terrasserede vinmarker og pittoreske landsbyer med slotte og dekorerede kirker. Regionen har et unikt terroir, der påvirker smagen af vinene derfra. Wachau ligger langs Donau-floden og har et køligt kontinentalt klima med varme somre og kolde vintre. Jorden i regionen varierer fra løss til gnejs og granit, hvilket giver vinene deres karakteristiske mineralitet og friskhed. Regionen er især kendt for deres fantastisk Grüner Veltliner og Riesling. Wachau er også en af de bedste steder at opdrive unik Pinot Noir

Kamptal

Kamptal vinregionen er kendt for sine højkvalitetsvine lavet på Grüner Veltliner og Riesling druer. Kamptals unikke terroir strækker sig langs floden Kamp, og byder på en farverig geologisk mosaik af forskellige klippeformationer, der vidner om tidligere have, vulkaner og isalderens indflydelse. På den berømte Heiligenstein bjerg finder man 270 millioner år gammel sandsten med vulkanske elementer, der giver Riesling-druerne en kraftfuld, mineralsk smag med et stort lagringspotentiale. Mod Donau-floden ændres jordbunden til brede løss- og ler-terrasser, der giver ideelle vækstbetingelser for klassisk, yderst intense, Grüner Veltliner.

Mad og østrigsk vin

Spørg du enhver sommelier, så er der bred enighed omkring Østrigske vine og deres enorme gastronomiske potentiale. Grüner Veltliner klarer sig eksemplarisk med klassiske østrigske retter som schnitzel. Grüner Veltliners krydrede profil af hvid peber gør sig særdeles egnet til stærke retter i det asiatiske hjørne, især japansk og thai. Landets Riesling-vine gør sig også eminent til fisk og skaldyr, samt retter med fjerkræ. Rødvine på Zweigelt og Pinot Noir har noter af saftige røde frugter og kølig struktur, elementer, der gør dem egnet til svamperetter, risotto og alskens vildtretter.

Vinproducenter i Østrig

Østrigsk vin er kendt for at være nogle af de mest kvalitetsfokuserede i Europa. For vinelskere betyder det, at du vil finde velproducerede håndværksvine til priser, der repræsenterer en fantastisk værdi på tværs af spektret, fra hverdagsvine til lagringsværdige enkel-marks vine. I Kjær & Sommerfeldt er vi stolte af at kunne samarbejde med nogle fantastiske vinproducenter både fra Kamptal og Wachau.

 • Domäne Wachau er et førende vinhus i Wachau-regionen med 440 ha vinmarker. De er medlem af ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’ og arbejder for høj kvalitet af vine. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse og er blevet listet blandt verdens 100 bedste vine af Wine Spectator Magazine. Huset laver exceptionelle vine på Grüner Veltliner, Riesling og Zweigelt.
 • Weingut Weszeli er en moderne producent, der dyrker deres vinmarker efter biodynamiske principper og arbejder i overensstemmelse med retningslinjerne for Demeter Association. Filosofien er at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna.

Læs mere om østrigsk rødvin.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt