Østrigsk rødvin

Østrig er kendt for at lave kvalitetsvin.

Østrigsk rødvin

Østrig er kendt for at lave kvalitetsvin.

Se filtre
Mest populære
Luk Filtre
Type
Land
Drue
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(0)

(0)

Fremstillingsmetode
Årgang
Rating
Region
Vinhus
Prop
Se alle filtre
Mest populære
  • Ecological
Mystique 2023
Weszeli
Østrig
Østrig
Kamptal

Læskende og saftig naturvin fra en af Østrigs store vinpersonligheder. Genial terrassevin, men også en god ledsager til charcuterie eller stærkt krydret mad.

Læs mere
179
kr. /stk
  • EcologicalNaturewine
Pinot Noir Reserve 2021
Domäne Wachau
Østrig
Østrig
Wachau

Klassisk Pinot Noir med afdæmpede nuancer af sort peber, kirsebær, tobak, nelliker og jordbær. Elegant og medium fyldig med en fin balance mellem frugt, syre og fadlagring, samt smagsnuancer af brombær og jordbær.

Læs mere
  • Din Vin Guide
    2017
    2017
    92 Point
335
kr. /stk
  • EcologicalNaturewine
Blauer Zweigelt 2022
Domäne Wachau
Østrig
Østrig
Wachau

Let, elegant vin frisk frugtbouquet med kirsebær og brombærtoner og en let krydret smag, der perfekt matcher den udblødte tannin.

Læs mere
159
kr. /stk

Østrig er nok mere kendt for kvaliteten end kvantiteten på deres vinproduktion. Landets vinproduktion udgør under 1 % af den samlede verdensproduktion. Årligt produceres der 2,5 millioner hektoliter, hovedsagelig tørre og søde hvidvine. En tredjedel af Østrigs vinmarker er dog tilplantede med rødvinsdruer, som giver nogle helt utroligt flotte, tørre rødvine. Her er masser af finesse, syre og mineralitet – egenskaber som også kendes fra de østrigske hvidvine.

Vores tip til østrigsk vin: Er du glad for Bourgogne, kan du med stor sandsynlighed finde et billigt alternativ i de østrigske Pinot Noir. De har mange af de samme kvaliteter, blot til en væsentligt billigere pris.

Her byder f.eks. vores østrigske samarbejdspartner Domaine Wachau på flere gode Pinot Noir-vine. De er fremelsket af de nye friske ideer, som det nye team af vinmagere hos Domaine Wachau står for.

Druerne i Østrig

Som sagt er Østrig nok mest kendt for deres hvidvine produceret af Grüner Veltliner, Riesling og en lang række andre grønne druesorter. For hvad Østrig ikke har i mængden af vinproduktion, har de så sandelig i antallet af druesorter. Her er masser og mange af dem kendes slet ikke uden for Østrigs grænser – enten fordi de enten er fremavlet lokalt eller de sidste eksemplarer af gamle druesorter, der er blevet bragt til landet af enten kelterne eller romerne.

Rigdommen på druesorter – taget landets størrelse i betragtning – er også stort på rødvinssiden. I alt dyrkes der 13 forskellige blå druesorter, hvoraf de 6 største udgør 90-95 procent af hele produktionen. De største blå druesorter udgør sjældent mere end 2-3 % af det samlede vinareal. Blandt dem er Pinot Noir (oftest kaldet Blauburgunder) og de lokale druer: Blaufränkisch (også kendt som Lemberger), Zweigelt og Skt. Laurent.

Det østrigske vinklima

Det østrigske ”vinklima” er præget af, at Østrig er omgivet af land til alle sider. Den østlige del har kolde vintre og varme somrer, mens den vestlige del har mildere vintre og samme varme om sommeren. Til gengæld falder her mere regn, er flere bjerge og store skovområder.

Geologisk består Østrig for en stor dels vedkommende af bjerge, lige som store dele af landet er dækket af skov. Det giver et beskedent areal til vindyrkning, som primært er samlet omkring Donau-flodens forløb i den østlige del af landet fra Wien og over mod Tjekkiet og ned mod Slovenien og Ungarn.

Den granitholdige undergrund giver vinen mineralitet – uanset om vi taler hvid- eller rødvin. Klimaet egner sig mest til hvidvinsproduktion, men midt i den østligste del af Østrig – i Burgenland – finder vi de største områder med rødvin. Her kommer der varm luft ind fra de ungarske højsletter, som er med til at fremme modningsprocessen og tørre druerne.

Længere mod syd i Steinermark med Slovenien mod syd og Ungarn mod øst, finder vi også flere gode vine, særligt af Zweigelt-druen, som er den mest udbredte blå drue her.

Katastrofen som gav fremragende kvalitetsvine

Grunden til at de østrigske vine i dag har så udsøgt en kvalitet, skyldes uden tvivl den store katastrofe I 1980’erne, hvor der var kommet kølervæske i flere østrigske vine. Det gav østrigsk vin et stort tilbageslag, men medførte også en meget streng vinlovgivning. Den kan uden tvivl tage æren for den høje kvalitet, som du oplever i østrigske vine i dag.

Lidt, men godt fra Østrig

Med lidt mere viden om de østrigske vine, kan du vende tilbage til toppen af siden og se på vores udvalg af især Pinot Noir fra Østrig. Her er lidt, men godt – en talemåde der om noget må siges at gælde for vinene fra Østrig. Så du kan godt begynde at glæde dig!

Kunne du tænke dig, at smage på østrigsk vin, kan du købe dig et glas i vores vinbar, ligesom vi lejlighedsvis også tilbyder prøvesmagning af østrigsk rødvin til vores populære vinsmagninger. Du kan også afholde din egen vinsmagning, hvor vi også kan præsentere østrigske vine for dig og dine gæster.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt