Moingeon Crémant de Bourgogne - Brut 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise
 • Flaskehalsen
  2021
  2021
 • Vinbladet
  2020
  2020
 • Vinbladet
  2020
  2020
  Bedste vin

Forrygende Crémant med et væld af pirrende bobler, der smyger sig flot i glasset. Vinen byder på forfriskende citrusnoter i bouqueten og en delikat, frisk, ren og præcis smag.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2021
  2021
 • Vinbladet
  2020
  2020
 • Vinbladet
  2020
  2020
  Bedste vin

Forrygende Crémant med et væld af pirrende bobler, der smyger sig flot i glasset. Vinen byder på forfriskende citrusnoter i bouqueten og en delikat, frisk, ren og præcis smag.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Crémant de Bourgogne - Brut 2022
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 159 kr.

  119
  kr. /stk
  Spar i alt 240 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Dessert
  Mager fisk
  Skaldyr
  Velkomst
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Grønt æble

  Grønt æble

  Citron

  Citron

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Druer
  Chardonnay
  Pinot Noir
  Aligoté

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Moingeon

  Der lader til at være en direkte forbindelse mellem Champagne og eufori. Heldigvis skal man ikke nødvendigvis til Champagne for at finde den samme forførende smagsoplevelse. I Bourgogne skabes den mousserende pendant, Crémant, efter nøjagtig samme metode. Moingeon har siden 1895 skabt mousserende vine af højeste kvalitet og deres Crémant er et fornemt eksempel på husets forrygende kvalitet. Gastromand gav vinen flotte ord med på vejen i deres store test af nytårsbobler, hvor de skrev: "Charmerende, let floral næse. Superdejlig mund med frisk syre og smag af mandel og æble. Dejlig og frisk boble."

  Klassisk Crémantvinhus

  Moingeon, der ligger i Meursault, betragtes som en af de første til at producere Crémant i den østlige region. Vinhuset blev grundlagt i 1895 af brødrene François and Albert Moingeon. Siden har huset markeret sig som en af de centrale producenter i Bourgogne, der har fornyet og forbedret den traditionelle metode igen og igen.

  Crémant de Bourgogne, der har været kendt siden 1830’erne, blev klassificeret som AOC i 1975. Fremstillingsmetoden er dyr og tidskrævende, men resultatet er typisk også en vin, der besidder samme høje kvalitet som de eftertragtede Champagner, da det i store træk også er de samme druer, der anvendes. Dette skyldes også regionens klima og jordbundsforhold, der tilsammen giver de ideelle forhold til at bevare druernes syre, frugt og elegance.

  Livlig og elegant

  Vinen er skabt i et fornemt blend af regionens klassiske druer for at give vinen den helt rette finesse og fine frugt. Chardonnay har bidraget med friskhed og elegance, Pinot Noir har givet vinen finesse og krop, mens Aligoté har den vinen den sprudlende livlighed, der gør vinen til en udsøgt nydelse til enhver festlig lejlighed.

  Druerne kommer fra forskellige parceller i Côtes de Beaune, Côtes de Nuits og Côtes Chalonnaise og dyrkes efter områdets foreskrifter. Druerne håndplukkes i perforerede kasser og høstes tidligt på sæsonen for at bevare den friske livgivende syre, der er så altafgørende for en mousserende vin.

  Resultatet er en fremragende Crémant med et væld af fine, pirrende bobler, der smyger sig flot i glasset. Vinen byder sig flot til med en fin lysegul farve med strålende reflekser og flotte forfriskende citrus- og blomsternoter i bouqueten. I munden er vinen delikat, frisk, ren og præcis.

  Perfekt til fejring, godt humør og desserter

  Moingeon Brut er en sprudlende ledsager til enhver lejlighed. En flot aperitif, der med sin dejlige smagsnoter også passer godt til retter med alt godt fra havet såvel som frugtrige desserter, hvor vinen vil fremhæve frugtaromaerne på flotteste vis.

  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt