Domäne Wachau Grüner Veltliner - Kellerberg - Smaragd 2022

Østrig
Østrig
Wachau
 • Vinous
  2022
  2022
  94 Point
 • Jancis Robinson
  2022
  2022
  17/20 Point
 • Dinvinguide
  2021
  2021
  96 Point

Enkeltmarksvin som fremstår fyldig og mineralsk med nuancer af modne æbler, grønne pærer og grøn peber

Læs mere
 • Vinous
  2022
  2022
  94 Point
 • Jancis Robinson
  2022
  2022
  17/20 Point
 • Dinvinguide
  2021
  2021
  96 Point

Enkeltmarksvin som fremstår fyldig og mineralsk med nuancer af modne æbler, grønne pærer og grøn peber

Læs mere
 • EcologicalNaturewine
Grüner Veltliner - Kellerberg - Smaragd 2022
385
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Kammusling
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Smagsnoter
Æble

Æble

Pære

Pære

Asparges

Asparges

Hvid peber

Hvid peber

Flint

Flint

Druer
Grüner Veltliner

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Druerne til denne enkeltmarks Grüner Veltliner har vokset på terrasser på vinmarken Kellerberg der ligger lige bag ved Domäne Wachau’s smukke bygninger. Jordbunden her er fuld af granit, som er dækket af et lille lag sand. Klimaet er præget af kolde vintre og tørre varme somre. Vinen er klassificeret Smaragd. Smaragd-klassifikation kan kun opnås når vinen indeholder min. 12,5 % alkohol. Høstudbyttet er på 5.800 kg druer per hektar og selve plukningen foregår selvfølgelig med håndkraft og høsten foregår normalt i slutningen af oktober. Druerne presses blidt i pneumatic tanke, herefter foregår en kølig gæring hvor der tilsættes kulturgær. Efter endt gæring lagres vinen på store træfade i 5-6 måneder for at afrunde vinen. Der foretages kun en skånsom filtrering for at bevare mest muligt af vinens elegance og aftapningen sker i juni måned i det efterfølgende år. Vinen har en flot grøn/strågul farve, intens bouquet af hvide ferskner, grapefrugt og grønne æbler. Smagen viser druens store potentiale - vinen er fyldig og mineralsk med nuancer af modne æbler, grønne pærer og grøn peber.

Læs hele beskrivelsen
H - Domaine_Wachau - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Domäne Wachau
Domäne Wachau er dybt forankret i Wachau-regionen og anses som Wachau’s førende vinproducent. Husets næsten 440 ha vinmarker udgør 30 % af hele regionens samlede vinareal. Domäne Wachau er medlem af det prestigiøse ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’, som arbejder for fremmelse og bevarelse af absolut højeste kvalitet af vine i de tre kategorier Steinfeder, Federspiel and Smaragd. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse. Tre gange har Wine Spectator Magazine listet Domäne Wachau vinene blandt verdens 100 bedste vine.
Fra <a href="/sog/?q=Wachau">wachau</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra wachau området i Østrig
'Et af verdens vidundere' er måske en rammende beskrivelse af Wachau. Ser man Wachau ovenfra vil det mest påfaldende være de så karakteristiske terrasserede vinmarker. Over alt er vinmarkerne spredt ud over det enormt stejle landskab af gamle stenmure, som er del af verdens kulturarv, og vinmarkerne nærmest smyger sig op af bjergskråningerne langs Donau-floden mellem Melk og Krems. Området er på 1400 ha og hovedsageligt beplantet med Grüner Veltliner og Riesling. Hovedparten af druerne i Wachau gror på stejle terrasser adskilt af pittoreske stengærder. Vinene deles op i 3 sub-zoner: Steinfeder, Federspiel og Smaragd hvor af vine med 'Smaragd'-betegnelsen er de bedste, det der i Frankrig ville svare til Grand Cru.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt