Barolo

Barolo er navnet på kongernes vin. Hos os i Kjær & Sommerfeldt finder du kun nøje udvalgte Baroloer.

Barolo

Barolo

Barolo er navnet på kongernes vin. Hos os i Kjær & Sommerfeldt finder du kun nøje udvalgte Baroloer.

Se filtre
Mest populære
Luk Filtre
Type
Land
Drue
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(0)

(0)

Smagsretning
Årgang
Rating
Region
Distrikt
Vinhus
Se alle filtre
Mest populære
  Barolo 2015
  Roversi
  Italien
  Italien
  Piemonte
  Barolo

  Elegant rubinrød og med delikate smagsnuancer af hindbær, mynte og violer. Barolo kaldes ofte ”kongernes vin” og denne strålende rødvin kunne ikke være bedre.

  Læs mere
  275
  kr. /stk
   Barolo 2017
   Coppo
   Italien
   Italien
   Piemonte
   Barolo

   Feminin og elegant Barolo, der byder på klassiske noter af violer, kirsebær, hvid peber og lakrids, understøttet af fine og fløjlsbløde tanniner.

   Læs mere
   395
   kr. /stk
    Barolo - Terlo Ravera 2013
    Italien
    Italien
    Piemonte
    Barolo

    Super raffineret Barolo fra italiensk topdistrikt. Enestående i smagen, hvor kirsebær, trøffel og blomme balanceres af fin tannin og blød fylde.

    Læs mere
    • Wine Spectator
     2013
     2013
     90 Point
    • Wine Spectator
     2011
     2011
     93 Point
    419
    kr. /stk
     Barolo - Cerviano 2016
     Marziano Abbona
     Italien
     Italien
     Piemonte
     Barolo

     Flot, struktureret enkeltmarks Barolo med noter af hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin.

     Læs mere
     515
     kr. /stk
      Barolo - Magnum 2017
      Marziano Abbona
      Italien
      Italien
      Piemonte
      Barolo

      Elegant Barolo fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Perfekt til rustikke retter med kalv, lam og mørk fjerkræ.

      Læs mere
      • James Suckling
       2017
       2017
       92 Point
      • Din Vin Guide
       2017
       2017
       91 Point
      749
      kr. /stk
       Barolo - Magnum 2015
       Italien
       Italien
       Piemonte
       Barolo

       Super raffineret Barolo fra italiensk topdistrikt. Enestående i smagen, hvor kirsebær, trøffel og blomme balanceres af fin tannin og blød fylde.

       Læs mere
       • Wine Spectator
        2013
        2013
        90 Point
       • Wine Spectator
        2011
        2011
        93 Point
       865
       kr. /stk
        Barolo - Briccolina 2016
        Rivetto
        Italien
        Italien
        Piemonte
        Barolo

        Stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med bl.a. mørke, røde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder.

        Læs mere
        998
        kr. /stk

        Barolo – fremstillet på Nebbiolo-druen

        Barolo er fremstillet af den meget mørke druesort Nebbiolo – en af Italiens mest hæderkronede vindruer. Sorten er ikke blot meget gammel, den er også ophav til store, smukke, parfumerede og udtryksfulde vine, hvis lagringspotentiale er uovertruffet.Områdets rigdom i vin og mad tiltrækker foodies, vinelskere og anerkendte vinjournalister fra hele verden.Nogle af de største Barolo-vine produceres i ganske små mængder, og i de helt store år bliver vinene fra kvalitetsproducenternes enkeltmarker revet af hylderne i samme øjeblik, de frigives.

        Og det endda inden, vi har fortalt historien om den vilde Barolo-krig i 70’erne og 80’erne, hvor traditionalister blev udfordret af de unge modernister i kampen om Barolos fremtid. Det er en historie helt for sig selv, som bl.a. dokumentarfilmen Barolo Boys fra 2014 ser nærmere på.

        Nebbia = tåge

        Navnet på Nebbiolo-druen stammer fra det italienske ord nebbia, der betyder tåge. Det refererer med al sandsynlighed til det matte ’slør’, der dækker de modne druer og fungerer som et naturligt skjold mod bl.a. insekter, holder på saften og er med til at bevare frugtens friskhed.

        En anden forklaring på navnet er, at det er en reference til den tåge, der ofte dækker Piemonte, når druerne høstes i november og december.

        Men uanset om navnet refererer til det ene eller det andet, er det et uomtvisteligt faktum, at druen er basis for nogle af de mest berømte vine i ikke bare Italien, men i hele verden.

        Dyrkning

        Når det gælder Nebbiolo-druen, er intet overladt til tilfældighederne. Det er kun de bedste vinmarker, der bruges til denne druesort – de stejle, sydvendte skråninger med særlige, og for Nebbiolo-druen helt ideelle, jordbundsforhold. Druen trives i kalkholdig jord og modnes langsomt i højderne (250-450 m.o.h). Piemontes fastlandsklima tempereres af luftstrømme, der gør sommeren lidt køligere og efteråret fyldt med masser af tåge – en ideel cocktail for druerne.

        Nebbiolo-druen er ikke let at dyrke. Den er meget tykskindet, blomstrer tidligt, modner sent og kræver megen varme og sol. Det tykke drueskind og de mange bitre kerner gør Nebbiolo meget rig på tannin, men pudsigt nok har druen et lavt indhold af anthocyaniner (farvestof), og derfor kan vine på Nebbiolo ofte være meget lyse i farven.

        Barolo og Barbaresco

        Det er ikke blot Barolo-vinene, der er fremstillet på Nebbiolo-druer. Også Barolo-vinens fætter, Barbaresco, har Nebbiolo som drue-ophav. Til trods for druens mørke farve er vinen relativt lys, og dømmer man efter den alene, kan man foranlediges til at tro, at her er tale om lette rødvine. Men skinnet bedrager – begge vine er nemlig meget fyldige og rige på smag, ikke mindst pga. druens høje indhold af garvesyre.

        Af selvsamme årsag bliver de vine, der er fremstillet på Nebbiolo-druer, oftest bedre med alderen. Her har smagsnoterne nemlig for alvor fået lov til at udvikle sig, og de kan brillere med noter af bl.a. figner og læderagtige nuancer. Du kan forvente en aromabombe uden lige; intens, kompleks og pakket med røde bær og mørke frugter – en skøn og stor vinoplevelse, der bliver mere frugtrig og blød, jo ældre vinen er.

        Hvorfor er en Barolo så dyr?

        Det er individuelt, om man finder prisen på en god flaske vin lav, rimelig eller høj. Men det er et faktum, at en Barolo ofte ligger i et højere prisleje end mange øvrige rødvine. Det skyldes den høje kvalitet og de flotte karakteristika, der generelt kendetegner en god Barolo – og så selvfølgelig det store lagringspotentiale: En god Barolo kan som udgangspunkt gemmes i 10-20 år. Nogle endda helt op til 50 år.

        Baroloens historie

        I dag er Barolo en stor, majestætisk og aromafyldt vin, men sådan har det ikke altid været. Oprindeligt var vinen en sød vin, måske endda mousserende, men det blev ændret i midten af 1800-tallet, hvor den franske vinmager Louis Oudart blev inviteret til Barolo af selveste borgmesteren. Målet var at højne kvaliteten af vinfremstillingen hos de lokale producenter. Nogle af de tiltag, Louis Oudart gennemførte, var at forbedre hygiejnen i vinkældrene. Han begyndte at producere en langt mere tør vin, den første, ’moderne’ Barolo, der hurtigt blev populær blandt den lokale overklasse – og ved hoffet. Deraf tilnavnet ”Kongernes vin – vinenes konge”.

        Kend din Barolo

        • Lagring: Barolo skal lagre i min. 36 måneder (24 måneder i fade, herefter 12 måneder i flasken). Riserva-udgaverne kræver min. 60 måneders lagring.
        • Stil: Kraftig, aromatisk, kompleks og elegant med høj syre.
        • Klassiske noter: Lyse bærfrugter som kirsebær og vilde jordbær, roser, lakrids, læder og skovbund.
        • Nyd den til: Kraftige retter, f.eks. pasta, risotto og retter med kød.

        Find eller genfind din yndlings-Barolo

        Er du blevet nysgerrig efter at smage den majestætiske vin, kan du finde vores udvalg her på siden. Måske kan du også genfinde den Barolo, du nød på ferien i Piemonte? Kig dig omkring, og lad dig inspirere – alternativt tag et kig på de øvrige vine, Piemonte har at byde Bestiller du for mere end 500 kr. i samme ordre, får du forsendelsen kvit og frit.

        Smag på italienske vine

        Hvis du gerne vil smage de skønne Barolo-vine – eller vin fra Piemonte generelt – skal du holde øje med vores kalender med smagsarrangementer. Dem holder vi over hele landet, og vi kan også holde en smagning hos dig – enten i vores lokaler i København eller Aarhus, hjemme hos dig eller i din virksomhed som et firmaarrangement.

        Vil du læse mere om Barolo-vine og resten af vinverdenen, eller har du spørgsmål om vin? Så besøg vores sektion Lær om vin. Her finder du svar på mange af de mest stillede spørgsmål om vin, druer og områder.

        Passion for mennesker og vin siden 1875

        Fri fragt ved
        køb over 500 kr.

        Dag-til-dag levering
        ved køb før kl. 13

        Kongelig
        Hofleverandør

        Passion for vin
        siden 1875

        Afhentning i Kbh,
        Aarhus & Odense

        Afhent gratis din
        ordre lokalt