Mousserende vin
Mousserende vin er en fælles betegnelse for vin med bobler. Mousserende vin serveres ofte som aperitif og bruges også til at fejre særlige lejligheder. Den kan have forskellige smagsprofiler, fra tør og mineralsk til sød og frugtagtig, og den serveres normalt afkølet.

Mousserende vin
Mousserende vin er en fælles betegnelse for vin med bobler. Mousserende vin serveres ofte som aperitif og bruges også til at fejre særlige lejligheder. Den kan have forskellige smagsprofiler, fra tør og mineralsk til sød og frugtagtig, og den serveres normalt afkølet.
Bestem selv et prisinterval
(12)
(2)
Blanc de Blancs - Sparkling - Liberated from alcohol
Skøn, boblende vin, der giver en ægte Champagne-oplevelse - endda helt uden alkohol. Kompleks, sprød og tør med friske, frugtige noter.
Læs mereFør 159 kr.
Sparkling - Demi Sec
Delikat Demi-Sec med frugtrige aromaer af fersken og tropisk frugt, et væld af fine bobler og en blød smag, der harmonisk balancerer mellem sin friske stil og flotte afrundede karakter.
Læs mereCaprice - Blanc de Blancs Brut
Aromatisk, frugtrig og liflig med en livlig mousse. I smagen er den blød og afrundet med god fylde og nerve.
Effervescent Sparkling
Arensbak Effervescent er et brusende vinøst non-alcoholic alternativ. En delikat og avanceret fermenteret drik baseret på omhyggeligt udvalgt grøn te i en kombucha-base.
Læs mereFør 149 kr.
Traubensaft - Secco
Frugtrig og sprudlende og helt uden alkohol.
Før 140 kr.
Blanc de Blancs - Sparkling - Brut
Elegant, forfriskende og livlig Blanc de Blancs Brut med pikante aromaer af fersken, pære og æble. En sprød Brut med sprudlende bobler, der afrundes flot af en lang eftersmag.
Læs mereCaprice de Lune - Rosé
Elegant og dejlig frugtagtig mousserende rosévin med en let behagelig sødme. Smagen er frisk og sprød med noter af jordbær og kirsebær.
Læs mereSpumante - Liberated from alcohol
Skøn og sprudlende Spumante - befriet for alkohol. Velafbalanceret, frisk og sprød helhedsoplevelse med flotte, frugtige toner.
Læs mereFør 169 kr.
Extra Brut
Renhed og præcision – uden kompromis En tør, alkoholfri Blanc de Blancs på 100 % økologisk Chardonnay fra Languedoc. 0,0 % alkohol, sukker og sulfitter – kun 1 kalorie pr. glas. Lys gylden med fine bobler, duft af hvide blomster og smag af tørre mineralske noter, abrikos og et let salt præg. Perfekt til skaldyr eller som et stilfuldt aperitifvalg. Serveres iskold ved 4–6 °C.
Læs mereSofia - Blanc de Blancs
Læskende og sprøde bobler til den festlige anledning. Lad proppen springe.
Rosé Sparkling
Arensbak Rosé er et vinøst non-alcoholic alternativ. En delikat og avanceret drik baseret på omhyggeligt udvalgt grøn te (kombucha).
Læs mereFør 149 kr.
Caprice - Rosé Brut
Smuk sart lyserød-farvet med livlig mousse og delikate noter af røde bær. Frugtrig smag med fyldig og blød finish.
Læs mereTeedawn / Rheingau Sparkling Rosé
Yderst elegant og anmelderrost alkoholfri sparkling rosé med hindbær og citrus noter, bløde bobler og lang eftersmag
Læs mereCrémant de Loire - Brut
Elegant Crémant fra ikoniske Château de Fesles. Denne charmerende Crémant er skabt på Chenin Blanc og Cabernet Franc. Frisk, frugtig og aromatisk med sprød syre og florale noter – ideel til aperitif og lette retter.
Læs mereLe Blanc
Frisk, sprød og elegant – uden alkohol Le Blanc mousserende vin, fremstillet af økologiske Chardonnay- og Pinot Noir-druer fra Languedoc. Vinen er skabt med en skånsom dealkoholisering, der bevarer druernes naturlige aromaer og vinens elegante struktur. Smagsnoter: Frisk citrus, grønne æbler, let mineralitet og fine, vedvarende bobler. Servering: Perfekt som aperitif, til skaldyr, østers eller en frisk brunch. Serveres ved 6–8 °C. Essens: Skål med stil – den klassiske champagneoplevelse, bare uden alkohol.
Læs mereAsti Spumante
Lækker sødmefuld mousserende vin med masser af frugt, friske druer, fersken og litchi-frugt.
De perlende dråber
Boblerne opstår normalt som et resultat af en andengæring på enten flaske eller ståltanke, hvor gæren omdanner sukker til alkohol og kuldioxid. Der er forskellige typer mousserende vin og afhængig af produktionsmetoden og stilarten, kan der være forskellige oplevelser af vinens "mousse". Dette er en vinbetegnelse for fornemmelsen af bobler i en vin. Nogle vine har en mere aggresiv og kraftig mousse, mens andre har en lidt blidere og cremet mousse.
Mousserende og sødme
- Ultra Brut/Brut Nature: Helt tør – Sukkerindhold under 3 g/l.
- Ekstra Brut: Meget tør – Sukkerindhold under 6 g/l.
- Brut: Tør – Sukkerindhold lavere end 12 g/l.
- Ekstra Sec eller Tres Sec: Tør – Sukkerindhold ml. 12-17 g/l.
- Sec: Halvtør – sukkerindhold ml. 17-32 g/l.
- Demi Sec: Halvsød – Sukkerindhold ml. 32-50 g/l.
- Doux: Meget sød – Sukkerindhold højere end 50 g/l.
Er du til tør mousserende vin, så er det bedst at kigge efter betegnelser som brut eller brut nature. Søger du efter mousserende vin med en anelse sødme kan det være en god idé at kigge efter en spansk semi secco vin, fransk demi sec vin eller italienske extra dry vin. Er det sødmefulde mousserende vine du søger er italienske moscato og brachetto blandt de mest sødmefulde mousserende vine der findes.




















