Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Vin fra Piemonte


Piemonte er ifølge vores egne vineksperter verdens andenbedste vinområde. Det er herfra danskernes darling Barolo kommer fra. Vi må heller ikke glemme den elegante og aromatiske Barbaresco og de mange andre spændende hvide og mousserende vine fra Piemonte. De bedste har vi samlet her på siden og efter oversigten kan du læse mere om vin fra Piemonte.

Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Piemonte X
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Producent
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 43%

Alfiero Boffa, Storico, Barbera d'Asti Superiore , Piemonte 2018

Italien Piemonte

Klassisk Barbera d’Asti med røde bær, medium fylde og en fin, retningsgivende frugtsyre, der gør vinen til en forfriskende ledsager til italienske retter. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Allround . Italiensk mad. Okse.

Før 139,00

79,00kr./stk

Spar 35%

Contea di Castiglione, Barolo, Piemonte 2016

Italien Piemonte

Varm, frugtrig og krydret Barolo med silkeblød struktur og et væld af røde bær. Læs mere
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Italiensk mad. Kalv. Lam. Ost.

Før 229,00

149,00kr./stk

Mængdepris

Marziano Abbona, Barolo, Piemonte 2016

Italien Piemonte

Elegant Barolo fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Læs mere
Drue
100% Nebbiolo
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Italiensk mad. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ.
Pris ved 6 stk

199,00kr./stk

Spar i alt 900,00 kr.
Se flere priser
Spar 33%

Cascina Castlet Vespa, Barbera, Piemonte, 3 liter 2019

Italien Piemonte

En blød og lækker Barbera med perfekt druemodenhed, lækker frugtig og kødfuld allerede som ung. Læs mere
Oplagt til
Italiensk mad. Kalv. Lam. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Ost.

Før 299,00

199,00kr./stk

Spar 13%

Brovia - Barolo, Piemonte 2015

Italien Piemonte

Fast, rank vin med charmerende kerne af røde frugter. Læs mere
Jyllands-Posten:
92 Point
Din Vin Guide:
90 Point
Jyllands-Posten
92 Point
Din Vin Guide
90 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Gris. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

Før 399,00

349,00kr./stk

Spar 40%

Volpi, Moscato d'Asti, Piemonte 2017

Italien Piemonte

Pragtfuld og frisk duft af eksotiske frugter. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Dessert. Chokolade.

Før 95,00

57,00kr./stk

Volpi, Moscato d'Asti, Piemonte 2018

Italien Piemonte

Pragtfuld og frisk duft af eksotiske frugter. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Chokolade. Dessert.

95,00kr./stk

Spar 26%

Marziano Abbona, Langhe Barbera - Casaret, Piemonte 2018

Italien Piemonte

Utrolig skøn rødvin med flot bouquet af sveskeblomme med et strejf af kirsebær. Læs mere
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Kalv. Lyst fjerkræ.

Før 129,00

95,00kr./stk

Voület Casorzo, Fracchia, Piemonte 2019

Italien Piemonte

Sommer efter sommer bliver denne her Piemonte-vin mere og mere populær. Læs mere
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Dessert.

99,00kr./stk

Roversi, Barbera, Piemonte 2017

Italien Piemonte

Flot afrundet vin med medium fylde og frugtrig eftersmag, der er domineret af hindbær og blåbær og en sprudlende bouquet af røde bær. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Vegetariske retter.

115,00kr./stk


Piemonte betyder ”ved foden af bjergene”. Navnet hentyder til det nordvestitalienske områdes placering lige for foden af Alperne. Området er især kendt for deres høje kvalitet på deres rødvine, samt – især blandt den yngre generation – for deres mousserende Asti-vine produceret på Moscato- og andre grønne druer.

Piemonte er – som allerede nævnt øverst på siden –hjemstedet for to af Italiens mest kendte vine: Barolo og Barbaresco. Det er rødvine, der falder godt i spænd med danskernes præferencer for god rødvin og derfor meget populære vine herhjemme – og mange andre steder i verden.

Piemontes vinhistorie

Piemonte-området var engang en del af det tidligere kongerige Savoyen og spillede en stor rolle i samlingen af det Italien, som vi kender i dag. De var også foregangsmænd, da Italien blev industrialiseret op igennem den sidste del af 1800-tallet og ind i starten af 1900-tallet.

Her har været produceret vin siden antikken. Op gennem middelalderen stod kirken og adlen for en stor del af vinproduktionen. Især adlen lod sig inspirere af det nærliggende Frankrig. Således talte adlen kun fransk op til en gang i midten af 1800-tallet, og deres fascination for det franske smittede også af på deres vinproduktion.

Modernister og traditionalister

Men ligesom i mange andre af de historiske vinregioner i Europa, skete der en revolution i vinproduktionen op gennem de sidste årtier af forrige århundrede. Fra 1970’erne og frem var stort set alle producenter i Piemonte splittet i to lejre: Modernisterne og traditionalisterne. Især førstnævnte fik stor rygvind i 1990’erne på grund af, at de produceres vine med megen sødme og høj alkoholprocent.

Siden har der været 4-5 bølger af modernister og for hver bølge af nye modernister, synes de stille og roligt at nærme sig traditionalisterne mere og mere. Så i dag handler det især om at kende den producent, du vælger din vin fra. Valget skal du foretage ud fra dine præferencer for, om vinen skal have fylde, saftighed og være mørk i farven, eller om du værdsætter elegance og mere raffinerede smage i din vin.

Druerne i Piemonte

På trods af den store interesse for fransk kultur og vinproduktion, har de franske druer aldrig rigtig vundet særlig stor udbredelse i Piemonte. For her er i forvejen en overflod af druesorter. Finest har man altid anset de blå druesorter for, hvorimod de grønne druer har levet en lidt andenrangs tilværelse – i hvert fald frem til de mousserende Asti-vine blev en kommerciel succes i starten af dette årtusinde.

Især to blå druesorter skiller sig ud i mængden af blå druer. Det drejer sig om Nebbiolo, der især er udbredt på de kalkholdige jorde omkring de to landsbyer Barbaresco og Barolo, som har lagt navn til de to mest kendte rødvine fra området. De ligger med små 19 kilometers mellemrum på hver side af byen Alba. Området her er et valfartssted for både mad- og vinelskere fra hele verden.

De bedste jorde og de sydvendte bjergskråninger er forbeholdt Nebbiolo-druen, mens områdets anden prominente drue, Barbera, er henvist til andre arealer. De plantes derfor overalt i hele provinsen hvor der ikke kan gro Nibbiolo, oftest uden hensyn til drues præferencer for gode vækstforhold. Barbera-druen kaldes derfor også for Piemontes arbejdshest, og indgår i flere af de fantastiske rødvine vi sælger fra området.

På hvidvinssiden er det især Moscato- og Cortese-druerne, som i dag er i fokus. Moscato især, fordi den anvendes til de rasende populære mousserende Asti-vine. Piemonte gemmer dog også på rigtige gode Chardonnay-hvidvine – den eneste franske drue sammen med Pinot Noir, der har vundet en smule indpas i området.

Vin og mad i Piemonte

Når vi ser bort fra Torino, Alba og andre lidt større byer, er der ikke meget metropol over Piemonte. Det er først og fremmest et område, der er præget af landbruget med især produktion af vin, oksekød og trøfler. Noget af verdens – og i hvert fald Italiens – bedste kalvekød kommer herfra. Derfor er det ikke overraskende, at Piemonts mange gode rødvine næsten alle er et godt match til netop okse- og kalvekød.

Her er masser af garvesyre, som passer godt til de lidt federe madretter, der komponeres af okse- og kalvekød. Den slags retter finder du til overflod over hele Piemonte, der af mange regnes for det traditionelle italienske landkøkken højborg sammen med Toscana lidt længere mod syd.

De største vinoplevelser fra Piemonte

Lige som i mange af verdens andre fremtrædende vinområder, har Kjær og Sommerfeldt et tæt samarbejde med en eller flere producenter. I Piemonte kan vi f.eks. fremhæve producenten Andrea Oberto og hans søn, Fabio, der skaber nogle utroligt gode og meget stabile vine i det nordlige hjørne af Barolo. Far og søn er af mange regnet for at være en af de bedste og mest spændende vinproducenter i området.

En anden spændende producent er Coppo, et familiedynasti som siden 1892 har opbygget et solidt ry som Barbera-specialist. Familien komponerer frugt, fylde og elegance, så det skaber en utrolig imponerende balance. Det giver velstrukturerede vine med masser af sprød, livgivende syre.

En anden Barbera-producent er Marziano Abbona, som lige som flere af de andre producenter har vinmarker i flere af de kendte vindistrikter i området. Vinhuset startede i 1970 og producerede i starten udelukkende vine af Dolcetto-druen – en lidt vanskelig rødvinsdrue, der tit plantes i køligere områder. Huset hører til modernisterne, og mener, at vinene skal udtrykke området og druernes typiske egenskaber.

Find eller genfind din bedste Piemonte-vin

Har du fået lyst til at prøve en af vores mange gode vine fra Piemonte, finder du vores udvalg af udsøgte rød-, hvid- og mousserende vine fra området øverst på siden. Her kan du måske også genfinde den vin, du drak på jeres ferie i Piemonte. Du kan også gå på opdagelse blandt de mange andre italienske vine, som vi fører hos Kjær & Sommerfeldt. Bestiller du for mere end 500 kroner i samme ordre, betaler vi forsendelsen.

Vil du gerne smage på vin fra Piemonte, skal du holde øje med vores kalender med smagsarrangementer. Dem holder vi over hele landet, og vi kan også holde en smagning hos dig – enten i vores lokaler, hjemme hos dig eller som et firmaarrangement.

Vil du læse vinnyheder fra Piemonte og resten af vinverdenen, eller har du spørgsmål om vin? Så besøg vores sektion Lær om vin. Her finder du også vores populære videoserie Passion for vin, hvor vores vineksperter besvarer kundernes oftest stillede spørgsmål om vin.