Indkøbskurv
Kurven er tom

Vin fra Toscana


Toscana har i mange år været et yndet feriemål for mange danskere. Her lå den italienske nations vugge og herfra kommer der mange store vinoplevelser som f.eks. Chianti, Brunello og de såkaldte supertoscanere. Her på siden præsenterer vi alle de bedste vine fra Toscana, som du kan købe hos Kjær & Sommerfeldt. Efter præsentationen af de mange spændende flasker kan du læse mere om vin fra Toscana.

Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Toscana X
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 39%
39%
Mazzei, Poggio Alla Badiola, Toscana 2016
75 cl

Mazzei, Poggio Alla Badiola, Toscana 2016

James Suckling: 92 Point
Læs mere
Drue:
70 % Sangiovese & 30 % Merlot.
Str:
75 cl
James Suckling:
92 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Italiensk mad, Kalv, Fed fisk

Før 139,00

85,00stk.

Spar 50%
50%
Mazzei, Ser Lapo - Chianti Classico Riserva, Toscana 2015
75 cl

Mazzei, Ser Lapo - Chianti Classico Riserva, Toscana 2015

James Suckling: 95 Point
Læs mere
Drue:
90% Sangiovese & 10% Merlot
Str:
75 cl
James Suckling:
95 Point
Wine Align:
90 Point
Jancis Robinson:
17/20 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Lam, Mørkt fjerkræ, Kalv, Vildt, Okse

Før 199,00

99,00stk.

Spar 34%
34%
Casisano, Rosso di Montalcino, Toscana 2016
75 cl

Casisano, Rosso di Montalcino, Toscana 2016

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Gris, Italiensk mad, Kalv, Vegetariske retter, Vildt

Før 149,00

99,00stk.

Spar 33%
33%
Mazzei, Castello di Fonterutoli - Philip, Toscana 2014
75 cl

Mazzei, Castello di Fonterutoli - Philip, Toscana 2014

Vinous Media: 93 Point
Læs mere
Drue:
100% Cabernet Sauvignon
Str:
75 cl
Vinous Media:
93 Point
James Suckling:
92 Point
Ernesto Gentili:
90 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Okse, Vildt, Italiensk mad, Mørkt fjerkræ, Lam

Før 299,00

199,00stk.

Spar 29%
29%
Casisano, Brunello di Montalcino, Toscana 2012
75 cl

Casisano, Brunello di Montalcino, Toscana 2012

James Suckling: 93 Point
Læs mere
Str:
75 cl
James Suckling:
93 Point
Wine Spectator:
92 Point
Wine Enthusiast:
92 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Vildt, Okse, Gris, Italiensk mad

Før 349,00

249,00stk.

Fontella, Chianti, Toscana 2017
75 cl

Fontella, Chianti, Toscana 2017

Læs mere
Drue:
90 % Sangiovese & 10 % Cannaiolo-druer.
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Allround , Flødebaserede retter

89,00stk.

Buccia Nera, Podere della Filandra, Toscana, Chianti 2016
75 cl

Buccia Nera, Podere della Filandra, Toscana, Chianti 2016

Læs mere
Dyrkning:
Økologisk
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Allround , Grill og barbecue, Italiensk mad, Lyst fjerkræ, Okse

115,00stk.

Poggio al Tufo, Vigneto Rompicollo, Toscana 2015
75 cl

Poggio al Tufo, Vigneto Rompicollo, Toscana 2015

James Suckling: 92 Point
Læs mere
Drue:
60 % Sangiovese & 40 % Cabernet Sauvignon.
Str:
75 cl
James Suckling:
92 Point
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Lyst fjerkræ, Kalv, Lam, Vegetariske retter

129,00stk.

Poggio Al Tufo, Cabernet Sauvignon, Toscana  2016
75 cl

Poggio Al Tufo, Cabernet Sauvignon, Toscana 2016

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Flødebaserede retter, Italiensk mad, Okse, Vildt

129,00stk.

Buccia Nera, Amadio, Toscana 2015
75 cl

Buccia Nera, Amadio, Toscana 2015

Læs mere
Drue:
50% Sangiovese, 25% Merlot og 25% Cabernet Sauvignon
Dyrkning:
Økologisk
Str:
75 cl
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Vildt, Okse, Mørkt fjerkræ, Grill og barbecue, Italiensk mad

159,00stk.

Buccia Nera, Sassocupo - Chianti Superiore, Toscana 2015
75 cl

Buccia Nera, Sassocupo - Chianti Superiore, Toscana 2015

Ekstra Bladet: 90 Point
Læs mere
Drue:
90% Sangiovese og 10% Canaiolo
Dyrkning:
Økologisk
Str:
75 cl
Ekstra Bladet:
90 Point
Ekstra Bladet:
5 Stjerner
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Gris, Vildt, Okse, Mørkt fjerkræ, Lam, Kalv

159,00stk.

Mazzei, Belguardo Bianco - Vermentino, Toscana 2017
75 cl

Mazzei, Belguardo Bianco - Vermentino, Toscana 2017

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Lyst fjerkræ, Kalv, Skaldyr, Kammusling, Fed fisk

159,00stk.

Mazzei, Belguardo - Rosé, Toscana 2017
75 cl

Mazzei, Belguardo - Rosé, Toscana 2017

Læs mere
Drue:
Sangiovese & Syrah.
Str:
75 cl
Smag:
Let og elegant
Passer til:
Lyst fjerkræ, Sushi, Mager fisk

159,00stk.

Castello di Bolgheri, Flocco, Toscana, Bolgheri 2014
75 cl

Castello di Bolgheri, Flocco, Toscana, Bolgheri 2014

Læs mere
Drue:
50% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon & 20% Merlot
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Vildt, Okse, Mørkt fjerkræ, Lam, Italiensk mad, Fransk landkøkken

179,00stk.

Verbena, Rosso di Montalcino, Toscana 2016
75 cl

Verbena, Rosso di Montalcino, Toscana 2016

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Italiensk mad, Vildt, Okse, Lam

179,00stk.

Mazzei, Castello di Fonterutoli - no. 10, Toscana 2014
75 cl

Mazzei, Castello di Fonterutoli - no. 10, Toscana 2014

Ekstra Bladet: 5 Stjerner
Læs mere
Drue:
90 % Merlot & 10 % Sangiovese.
Str:
75 cl
Ekstra Bladet:
5 Stjerner
James Suckling:
92 Point
Smag:
Frugtrig og fyldig
Passer til:
Italiensk mad, Gedeost, Nordic kitchen, Mørkt fjerkræ, Fransk landkøkken

189,00stk.

Mazzei, Fonterutoli - Chianti Classico, Toscana 2016
75 cl

Mazzei, Fonterutoli - Chianti Classico, Toscana 2016

Læs mere
Drue:
90 % Sangiovese, 5 % Merlot & 5% Malvasia Nera.
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Okse, Ost, Italiensk mad, Grill og barbecue, Lam, Trøffel, Vildt

189,00stk.

Mazzei, Belguardo - Tirreno, Maremma 2014
75 cl

Mazzei, Belguardo - Tirreno, Maremma 2014

James Suckling: 90 Point
Læs mere
Drue:
70% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 10% Alicante & 5% Petit Verdot
Str:
75 cl
James Suckling:
90 Point
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Vegetariske retter, Okse, Italiensk mad, Grill og barbecue, Gris

199,00stk.

Buccia Nera, Tenuta Campriano - Chianti Riserva, Toscana 2013
75 cl

Buccia Nera, Tenuta Campriano - Chianti Riserva, Toscana 2013

Læs mere
Drue:
85% Sangiovese - resten er en blanding af Cabernet Sauvignon og Merlot.
Dyrkning:
Økologisk
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Grill og barbecue, Mørkt fjerkræ, Okse, Vildt

219,00stk.

Mazzei, Belguardo - Morellino di Scansano - Bronzone Riserva, Toscana 2012
75 cl

Mazzei, Belguardo - Morellino di Scansano - Bronzone Riserva, Toscana 2012

Læs mere
Str:
75 cl
Smag:
Kraftig og intens
Passer til:
Italiensk mad, Grill og barbecue, Okse

229,00stk.


Toscana har spillet en centralrolle inden for kultur og politik lige siden oldtiden. Dengang var Toscana kendt som Etrurien og hjemstedet for Etruskerne, som både teknologisk og kulturelt var deres naboer overlegne.

Vinens historien i Toscana

Allerede dengang var området kendt for deres vindyrkning og op gennem middelalderen blomstrede denne videre på trods adskillige borgerkrige og andre uroligheder. I århundrederne som fulgte, blev vindyrkningen overtaget af adlen, der oftest overlod både dyrkning og produktion til en forpagter.

Dette ejerskab blev afskaffet i kølvandet på dannelsen af den italienske republik i efterkrigstiden efter Anden Verdenskrig. Det fik kvaliteten af vinen til at styrtdykke, og i flere årtier lå produktionen på det nærmeste brak.

Men det fik de såkaldte Supertoscanere lavet godt og grundigt om på. Det var en modreaktion mod den dårlige toskanske vin, der opstod i løbet af 1970’erne. Her var toskanske vine blevet nedklassificeret til Vino da Tavola, som er det absolut laveste trin på den italienske rangstige inden for vin.  End ikke de regionale krav var det muligt for områdets vin at leve op til.

Supertoscanerne var et kombineret mediestunt og samtidig oprustning inden for vinproduktionen. Den blev igangsat af de nye ejere af de tidligere tiders store vingodser. Disse var oftest rigmænd, som kom fra andre egne af Italien eller fra udlandet. De havde opkøbt de gamle godser for en slik, og nu ville de så gerne slå et slag for den vin, som de producerede.

Til disse vine blev der oftest anvendt franske druesorter som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot i stedet for de lokale sorter. Tiltaget virkede i medierne og op gennem slutningen af 1970’erne og frem mod årtusindeskiftet satte de supertoscanske vine atter det tidligere så stolte vinområde på vinens verdenskort

Toskansk vin i dag

Men de lokale druesorter, som f.eks. områdets stolthed Sangiovese, var ikke glemt. Sideløbende med supertoscanerne blev gamle opskrifter på rene og blandingsvine med Sangiovese som det bærende element atter støvet af og ført up to date. Det skete for f.eks. Chianti og Brunello, der i dag er væsentligt mere populære end de supertoscanske vine, som stadig produceres

I dag er Toscana den tredjestørste vinproducerende region i Italien, kun overgået af Piemonte og Veneto. Kvaliteten er igen i top. Det samme er efterspørgslen og dermed følger også prisen med op. Samtidig sker der en masse spændende nytænkning i toskansk vin, i takt med at en ny generation af vinmagere tager over efter dem, der fik vendt toskansk vins nedtur for efterhånden 40 år siden.

Chianti – en toskansk succes med 200 års historie

Er der en toskansk vin, der i dag er populær som nogen, er det Chianti. Den blev kendt herhjemme op gennem 1970’erne og 1980’erne på grund af sin bastbeklædte flaske. Bastbeklædningen kaldes ”fiasco” til stor morskab for os danskere.

Bastbeklædningen er ikke kun til pynt, men er beregnet på at køle vinen i flasken ned med. Det foregår ved, at flasken med bastskørt og det hele dyppes i en spand kold vand. Vandet opsuges i basten, der så holder flasken nedkølet, når denne tages op fra vandet igen.

Men faktisk kom Chianti til verden helt tilbage i starten af 1800-tallet som en hemmelig opskrift på drikkevenlig, ung vin fra Toscana. Dengang blev vinen produceret som en blandingsvin med Sangiovese som den største komponent, blandet med druesorterne Malcasia del Chianti og Canaiolo. Sidstnævnte for at blødgøre den unge vin og gøre den mere drikkelig.

Den blev allerede dengang en kæmpesucces, men fulgte derefter toskansk vins nedtur fra 1932. Her hærgede den frygtede vinsygdom phylloxera i Toscana. Derefter fulgte efterkrigstidens nedtur frem til starten af 1970’erne, hvor supertoscanerne sendte toskansk vin tilbage på ret kurs igen.

Det var ved den lejlighed, at vi tog Chiantien med hjem fra ferien – ikke bare på grund af vinen, men lige så meget på grund af den karakteristiske bastbeklædning med det sjove navn.

I dag produceres Chianti enten på 100 % Sangiovese eller iblandet Colorion eller franske Merlot eller Cabernet-druer. Som for 200 og for 30 år siden er Chianti endnu engang en succes, og er i dag hot som aldrig før herhjemme.

Vinklimaet i Toscana

Toscana byder på et meget varieret udbud af jordbund og højder for vindyrkning. Cirka 80 % af området er klassificeret som bjergland. Kun 8 % er almindelig jordbrugsjord ifølge EU's klassificeringer. Derfor ligger hovedparten af vinmarkerne på bjergsiderne i 150 til 500 meters højde over havet. Her produceres de bedste druer til områdets vinproduktion og især Sangiovese synes at nyde godt af det stærke sollys, som bjergsiderne bliver badet i hver sommer.

I lange perioder af året er der stor forskel mellem dag- og nattemperaturen i Toscana. Det er vindyrkernes ven, for netop den vekslende kulde og varme er med til at fremelske druernes aromatiske kvaliteter.

Find din bedste Toscana-vinoplevelse hos Kjær & Sommerfeldt

Uanset om du drømmer dig tilbage til din feries vinoplevelser i Toscana, eller ønsker at smage de klassiske Chianti- og Brunello-vine eller nogle af de supertoscanere, som stadig produceres, så finder du dem her hos os.

Vi har samlet et bredt udvalg af de bedste Toscana-vine, som vi får fra vores italienske samarbejdspartnere i området. Det gælder f.eks. Podere Casisano, der producerer nogle fantastiske Brunello-vine. Vingården er i øvrigt den seneste tilføjelse til Tommasi-familiens mange vingårde, der ligger uden for deres hjemstavn Valpolicella i Veneto.

Vi fører også de gode Chianti Classico-vine fra Villa St. Andrea, hvis historie kan føres helt tilbage til 1100-tallet. Chianti Classico er det af de 7 Chianti-distrikter i Toscana, hvorfra de bedste Chianti-vine menes at komme fra. Husets vinmarker ligger idyllisk og meget toskansk mellem olivenlunde og skovklædte bjergtoppe. Olivenolie er sammen med vinen de to mest kendte af Toscanas landbrugsprodukter.

Smag på toskansk vin og lær mere om vin hos Kjær & Sommerfeldt

Kunne du tænke dig at smage på vin fra Toscana, skal du holde øje med de mange spændende smagsarrangementer, som vi holder året igennem over hele landet. Her kommer Toscana oftest på programmet. Tjek også muligheden for at holde dit eget smagsarrangement hos os, derhjemme eller i firmaet. Vin er altid populært! Eller besøg vores vinbar og smag en dejlig Chianti eller en anden toskansk vin i hyggelige omgivelser.

Vil du lære mere om vin, finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om vin på vores Lær om vin-blog. Her finder du også vores Passion for vin-videoer og nyheder fra både vores egen og resten af vinens verden.