Vinfestival 2023

Efter to års pause er vores Vinfestival endelig tilbage! Det er med stor fornøjelse, at vi igen i år kan slå dørene op for den store vinfestival. Se hvordan du tilmelder dig som erhvervskunde længere nede.

KØBENHAVN

Tirsdag den 28. februar kl. 17.00 - 20.00
Kjær & Sommerfeldt
Gl. Mønt 4, 1117 København K 

Køb billet København

Det er med stor fornøjelse, at vi igen i år kan slå dørene op for den store vinfestival, hvor mere end 20 vinhuse, sammen med et stort hold Kjær & Sommerfeldt-medarbejdere, vil præsentere over 200 forskellige – og fortrinsvis økologiske og biodynamiske – topvine.

Der vil både være store anerkendte vinhuse samt en række nye interessante vinhuse, som alle vil skænke nogle af deres bedste vine.

AARHUS

Mandag den 27. februar kl. 17.00 - 20.00
Turbinehallen
Kalkværksvej 12, 8000 Aarhus C

Køb billet Aarhus

Arrangementet finder sted i både Aarhus og København, hvor du kan glæde dig til at smage de mange fantastiske vine og møde de passionerede producenter, der fortæller om deres store kærlighed til vin.

Vinfestival hos Kjær & Sommerfeldt er en uformel og hyggelig aften for alle vinentusiaster – både nybegynderen og connaisseuren. Med glas i hånden, bestemmer du selv, hvor du starter og slutter.

Mød vinhusene:

Albert Sounit

Bourgogne, Frankrig

Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.

Læs mere om Albert Sounit

Balthasar Ress

Rheingau, Tyskland

Balthasar Ress er en af Rheingaus mest innovative producenter. Selvom huset har en lang og agtværdig historie bag sig, synes nysgerrigheden og en næsten legesyg tilgang til vinfremstilling hele tiden at drive det fremad mod nye højder.

Læs mere om Balthasar Ress

Bodegas Frontonio

Aragon, Spanien

Drivkraften bag Bodegas Frontonio hedder Fernando Mora. Han er ingeniør af uddannelse, med speciale indenfor vindmølleindustrien, og hans tilgang til vinindustrien er højst utraditionel. Fernando Mora betegnes i dag som et af Spaniens lysende talenter

Læs mere om Bodegas Frontonio

Charles Frey

Alsace, Frankrig

Charles Frey en af pionererne i Alsace, når det kommer til biodynamisk vindyrkning. I dag ledes huset af tredje generation, der viderefører, forfiner og udvikler de metoder, som faren Charles startede, og de er på vej til at bringe familievinfirmaet op i toppen af Alsace-Superligaen.

Læs mere om Charles Frey

Château d'Eslans

Provence, Frankrig

Rosévin er de seneste år blevet den foretrukne vin i glasset i sommerhalvåret og langt ind i de kølige måneder, og det havde nok ikke været tilfældet, hvis det ikke var for rosépioneren Sacha Lichine – geniet bag roséfænomenet Whispering Angel. Rosévinen, der startede den store pink vinbølge.

Læs mere om Château d'Esclans

Château Léoube

Provence, Frankrig

Forestil dig at slå rod mellem havet og bakkerne med den fortryllende lyd af cikader i ørerne og duften af lavendel og århundrede gamle fyrretræer i næsen, mens du lulles i søvn af en blid middelhavsbrise. Ren nydelse – og præcis sådan, vinstokkene hos den prisvindende, økologisk certificerede vingård Château Léoube må have det.

 

Château Léoube

Domäne Wachau

Wachau, Østrig

Nye friske idéer er gået igennem de 300 år gamle barokkældre på Domäne Wachau i de sidste 3 år. Med et nyt team ledet af direktør Roman Horwath og ønolog Heinz Frischengruber har Domäne Wachau etableret sig som et af de førende kvalitets huse i Østrigsk vin.

Læs mere om Domäne Wachau

Château Durfort-Vivens

Bordeaux, Frankrig

Navnet Château Durfort-Vivens stammer fra grevefamilien Durfort de Duras, der har været blandt Margaux’s mest velhavende og indflydelsesrige godsejere. Viscount af Viviens overtog senere en del af slottet og således blev det fulde navn Château Durfort-Vivens i 1824. I dag er det ejet af Gonzague Lurton, der har taget slottet til helt nye højder.

Læs mere om Durfort-Vivens

Famille Hugel

Alsace, Frankrig

De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede, men først omkring 200 år senere bosatte Hans Ulrich Hugel sig i byen Riquewihr, der var blevet svært hærget under den grusomme Trediveårskrig (1618-48). Han var i 1639 blevet leder af den meget betydningsfulde sammenslutning af vinavlere.

Læs mere om Famille Hugel

Fèlsina Berardenga

Toscana, Italien

Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene.

Læs mere om Fèlsina

Château Haut-Bages Liberal

Bordeaux, Frankrig

Slottes historie går tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, hvor Liberal grundlagde Château Haut Bages Liberal som ved 1855-klassifikationen blev en 5. Cru. I 1983 blev Château Haut Bages Liberal overtaget af Claire-familien og drives i dag af Claire Villars-Lurton.

Se alle vine fra Haut-Bages Liberal

Chateau Ste. Michelle

Washington State, USA

Chateau Ste. Michelle er et af USA's mest prominente vinhuse, grundlagt i 1934, og dermed Washington States ældste vinhus. Filosofien er at kombinere klassisk, europæisk vintradition med 'New World-innovation'.

Læs mere om Chateau Ste. Michelle

Kaesler

Barossa Valley, Australien

Kaesler er et femstjernet (Halliday) vineri i Barossa Valley, som bliver styret af tre stærke personligheder: Winemaker Steven og viticulturist Nigel og ikke mindst den karismatiske ejer, Reid Bosward. Det er et helt klassisk og rustikt australsk set-up, hvor man ved stalddøren møder den dedikerede trio i korte bukser, støvede støvler og en grensaks i hånden.

 

Læs mere om Kaesler

Enrico Rivetto

Piemonte, Italien

Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, det er dog for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over.

Læs mere om Enrico Rivetto

Fabien Duveau

Loire, Frankrig

Fabien Duveau holder til i den lidt søvnige by Varrains lige syd for Saumur. Vinene fra Fabien Duveau er over en bred kam elegante, utrolig friske og indbegrebet af klassisk stor Chenin Blanc og Cabernet Franc.

Læs mere om Fabien Duveau

Les Equilibristes

Frankrig

Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab?

Læs mere om Les Equilibristes

Maison Louis Jadot

Bourgogne, Frankrig

Maison Louis Jadot er blandt de mest velrenommerede franske vinhuse og er kendt for deres fantastiske Bourgogne-vine. Som deres winemaker Frédéric Barnier beskriver det, så er de et "vindue til Bourgogne". Huset har en lang historie, der går helt tilbage til 1859.

Læs mere om Louis Jadot

Marziano Abbona

Piemonte, Italien

Marziano Abbona har sine kældre i Dogliani, der en del af Langhe i den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona nøje udvalgte vinmarker i forskellige områder af Piemonte.

Læs mere om Marziano Abbona

Menade

Rueda, Spanien

Klichéen om at det aldrig er mørkere end umiddelbart før daggry, er ganske passende for historien om Rueda, de tre søskende som i dag står bag den økologisk drevne vingård Menade, og hele den igangværende revitalisering af området, der om nogen har oplevet en identitetskrise.

Læs mere om Menade

Patrick Uccelli

Vigneti delle Dolomiti, Italien

I 1836 overtog Uccelli-familien dette magiske sted højt oppe i Dolomitterne, hvorfra Patrick og hans hustru i dag skaber blændende, biodynamisk certificerede vine.

Læs mere om Patrick Uccelli

Pete's Pure

Murray Darling, Australien

Pete’s Pure er et moderne vinhus beliggende i den innovative Murray Darling vinregion, der er Australiens næststørste vinregion. Derfor er det også et område med højt til loftet og stor variation indenfor både stil, producenter og dyrkede druer.

Læs mere om Pete's Pure

Schwedhelm

Pfalz, Tyskland

Schwedhelm-brødrene er blandt morgendagens stjerner. De finpudser ivrigt og nysgerrigt deres portefølje med udgangspunkt i terroir-tænkning. Med benhårdt arbejde i både mark og kælder, og med vanlig sans for tysk præcision, fremstiller Schwedhelm gastronomisk velegnede vine.

Læs mere om Schwedhelm

Terroir al Limit

Priorat, Spanien

Terroir al Limit er en kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine.

Læs mere om Terroir al Limit

Thierry Fournier

Champagne, Frankrig

Fremtiden er lys for det lille domaine, der i dag drives af de ambitiøse, passionerede og ihærdige Julien og Maxime Fournier – to af Champagnes nye store stjerner. Domaine Thierry Fournier er beliggende i hjertet af Marne-dalen i denne lille by Festigny. 

Læs mere om Thierry Fournier

Tommasi

Veneto, Italien

Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Det er nu fjerde generation, der driver Tommasi. Tommasi er en af de bedste Amarone-producenter i Veneto og gennem Amarone Families er de med til at sikre Amaronens fortsatte kvalitet.

Læs mere om Tommasi

Villa Huesgen

Mosel, Tyskland

Mosel er Tysklands femtestørste vinregion. Villa Huesgen ligger netop omkring floden Mosel og dennes bifloder Saar og Ruwer, nærmere bestemt ved Traben-Trarbach, som ligger 60 kilometer sydvest for Koblenz. Der produceres udelukkende Riesling, der kommer fra de bedste af de skiferholdige bjergsider.

Læs mere om Villa Huesgen

Warre's

Douro, Portugal

Warre’s blev grundlagt i 1670, og er det ældste af alle britiske portvinshuse. I begyndelsen af det 18. århundrede etablerede de, som de allerførste, deres egne vinkældre i Villa Nova de Gaia. Et tydeligt udtryk for, at Warre tidligt erkendte lagringens afgørende betydning for kvaliteten af god portvin.

Læs mere om Warre's

Weingut Abril

Baden, Tyskland

Weingut Abril holder til nær Kaiserstuhl, nogenlunde på breddegrad med Colmar i Alsace. Vingården er økologisk drevet og certificeret, og drives af en ung, dynamisk treenighed bestående af Eva-Maria Topper, Sebastian Faber og Daniel Hank.

Weingut Abril

Weingut Heitlinger

Baden, Tyskland

Vingården ligger idyllisk placeret i området Kraichgau i Baden – Tysklands sydligste vinregion. Baden er med sin varme, sydlige beliggenhed kendt som Tysklands "Bourgogne", fordi klimaet her har de ideelle betingelser for dyrkning af Pinot-sorterne.

Læs mere om Weingut Heitlinger

Weingut Nik Weis

Mosel, Tyskland

Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde i landsbyen Leiwen mellem Trier og Bernkastel. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år.

Læs mere om Nik Weis

Weingut Riffel

Rheinhessen, Tyskland

Siden 2005, hvor ægteparret Carolin og Erik overtog familiegården, har de stædigt insisteret på at løfte kvalitetsniveauet for deres vine højere og højere. De overgik i 2009 til økologisk produktion, og fra 2012 tog de skridtet videre mod biodynamisk drift.

Læs mere om Riffel

Vinfestival

Find billet i Aarhus

Mandag den 27. februar kl. 13.00 - 16.00
Turbinehallen
Kalkværksvej 12, 8000 Aarhus C

KØB BILLET
Map marker

Vinfestival

Find billet i København

Tirsdag den 28. februar kl. 17.00 - 20.00
Kjær & Sommerfeldt
Gl. Mønt 4, 1117 København K 

KØB BILLET
Map marker

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt